Het groenste balkon van Den Haag ligt in hartje centrum

Door Martine Linnemeijer - Chambone 11 september 2017

De GroenLinks-prijs voor het Groenste Balkon van Den Haag gaat dit jaar naar een bewoner van de St Jacobstraat, midden in het centrum van de stad. Met haar kleine balkon vol prachtige planten sleept Joke Blaaupot de eerste prijs binnen. 

Het centrum van Den Haag is één van de minst groene wijken van Nederland. Maar het balkon van Joke Blaaupot, dat uitkijkt op het Rabbijn Maarsenplein, is een groene oase vol vlinders, bijen en veel verschillende soorten vogels. Met de jaarlijkse wedstrijd stimuleert GroenLinks bewoners om hun balkon, dakterras of gevel op te fleuren met bloemen en planten. De wedstrijd werd dit jaar voor de vijfde keer gehouden.

Gezonder en gelukkiger

Arjen Kapteijns, fractievoorzitter van GroenLinks Den Haag en voorzitter van de jury: “Dit is een fantastisch voorbeeld van hoeveel je kunt doen met een kleine buitenruimte. Mensen als Joke inspireren anderen om zelf ook aan de slag te gaan en de stad een beetje mooier en groener te maken. Den Haag wordt hier beter van want een groene omgeving maakt mensen gezonder en gelukkiger.”

Winnaar 2de en 3de prijs

De winnaar van de 2de prijs is Ger Torn die een schitterende stoeptuin heeft aangelegd om een boomspiegel aan de Thorbeckelaan. De 3de prijs gaat dit jaar naar de fleurige geveltuin van John Batist in de Adriaan Coenenstraat in Scheveningen.

2de prijs Thorbeckelaan
3de prijs Adriaan Coenenstraat
Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie