Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Feest bij Hans Scheenstra Makelaardij: ‘Wij hebben al 15 jaar de leukste baan van Den Haag’

Aangeboden door Hans Scheenstra Makelaardij 30 september 2019

Bij Hans Scheenstra Makelaardij hebben ze iets te vieren. Begin dit jaar werden ze uitgeroepen tot best beoordeelde makelaardij van de regio Haaglanden van 2018. Maar er is nog meer te vieren. Makelaar Hans Scheenstra en zijn vrouw Petra Scheenstra zitten dit jaar samen 55 jaar in het vak en het kantoor bestaat 15 jaar!

Kom je wel eens in de Fahrenheitstraat? Dan is het makelaarskantoor je vast opgevallen. Want als je middenin een winkelstraat kantoor houdt, dan moet je ook iets doen met je etalage, vinden Hans en Petra Scheenstra. Samen richten ze hem elk seizoen opnieuw in. ”Altijd iets met huisjes,” vertelt Petra. ”In het voorjaar vogelhuisjes, en in de zomer strandhuisjes. We hebben materiaal voor wel vijf verschillende etalages in de kelder staan.” En het levert leuke reacties op. ”Dan steekt er iemand ineens zijn hoofd door de deur en roept even naar binnen dat ze de etalage zo mooi vinden!”

‘Achter elke gevel zit een verassing ‘

Hans en Petra zaten allebei al in de makelaardij, voor ze 15 jaar geleden samen een kantoor begonnen. ”Mensen zeiden al langer tegen ons: begin toch samen een zaak. Maar ik was bang dat we elkaar dan ’s avonds niks meer te vertellen zouden hebben. We hebben het toch gedaan, en mijn angst bleek voor niets. Soms zien we elkaar de hele dag niet. En we hebben afgesproken dat we het tijdens het eten niet over kantoor hebben.”

Hans doet dit werk al 30 jaar, maar saai vindt hij het nooit. ”Sommige huizen hier in de buurt heb ik al twee of drie keer verkocht. Toch blijft het werk me verrassen. Achter elke gevel zit wel iets dat je niet verwacht. De leukste verrassingen vind ik als mensen hun huis zo inrichten, dat een kleine ruimte toch groot lijkt. Soms meet ik wel twee keer na, omdat het groter oogt dan het is.”

Beeld: Scheenstra Makelaardij

Een écht winkeltje

Het pand aan de Fahrenheitstraat was al van een makelaar voordat Hans Scheenstra Makelaardij erin trok. Dáárvoor was het een speelgoedwinkel, die Petra nog kende uit haar jeugd. Ze liep er elke dag langs naar school. Hans en Petra maakten er een kantoor van waar je kunt komen binnenwaaien, of, zoals Hans zelf zegt: ‘een echt winkeltje’.

”We werken hier met vijf mensen. Ieder van ons kent onze opdrachtgevers, en onze opdrachtgevers kennen ons allemaal. Daar doen we ook ons best voor. We werken al jaren met dezelfde fotograaf, en als die gaat fotograferen bij een opdrachtgever, dan sturen we een van onze medewerkers, Talitha, Kim of Susanne, mee. Zo leren onze opdrachtgevers hun gezicht ook kennen.”

De best beoordeelde makelaar

In de buurt zijn veel meer makelaars te vinden. Ze onderscheiden zich allemaal anders. ”We zien dat mensen echt kiezen voor een bepaald kantoor. Als makelaar heb je toch een imago, dat, net als bijvoorbeeld bij autoverkopers, niet altijd positief is. Kijk naar de reviews, zou mijn advies zijn. Beoordelingen van klanten zeggen toch het meest.”

En met die beoordelingen zit het voor Hans Scheenstra Makelaardij dus wel goed. In 2018 waren ze met een 9,8 de best beoordeelde makelaar van de regio Haaglanden. Hoe dat komt?

Petra: ”We zijn een persoonlijk en betrokken kantoor. We begeleiden onze aan- en verkoopklanten van A-Z. Wij gaan bij de 1e bezichtiging al met onze aankoopklanten mee zodat we gelijk een bod kunnen uitbrengen. Bij de verkoop geven wij de kijkers de gelegenheid om een woning goed te bekijken.” ”En we willen het beste voor onze aankoopklanten”, vult Hans aan. ”Als mensen te veel willen betalen voor een woning, dan remmen we ook af. Een huis moet geen strop voor ze worden, dan koop ik liever niet aan.”


Meer over Hans Scheenstra Makelaardij ontdekken?

Hans Scheenstra Makelaardij makelaars

Gesloten09:00 - 17:30

Fahrenheitstraat 695, Den Haag

Bekijk meer:makelaars

adv.