Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Whut? Deze Haagse gebouwen zijn voor een gulden verkocht

Door Allan Vos 22 mei 2020

Een gulden; Weet jij nog wat het is? Het komt in de tegenwoordige neer op ongeveer 45 eurocent. Maar wist je dat er gebouwen staan in Den Haag die voor dát bedrag zijn verkocht? Dat is nog eens een koopje!

Het klinkt wat vreemd, zeker voor mensen die al tijden op zoek zijn naar een woning en niets betaalbaars kunnen vinden, maar er zijn toch echt panden in Den Haag verkocht voor een paar centen. Wees gerust, hou je stoom nog even binnen, want er zaten wel wat addertjes onder het gras 😉

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

De Pier

De Pier in 2000. Foto: ANP

De Pier op Scheveningen heeft nogal wat ups en downs gekend. Zo was De Pier op een gegeven moment zo afgeleefd dat de gemeente Den Haag de hele boel in 1991 voor een piek verkocht aan restaurantketen Van der Valk. Maar daarvoor moesten de Van der Valkjes De Pier wel flink opknappen.

Van der Valk

Ongeveer 20 miljoen stopten ze erin. Maar echt een succes werd het niet. Het leek erop dat alle aandacht naar het Van der Valk restaurant en het bovengelegen casino was gegaan, de rest bleef er toch wat treurig bijstaan. En dan moest je ook nog twee gulden vijftig toegang betalen om op het promenadedek te komen…

Verkocht!

In 2014 werd de hele handel voor 3 miljoen euro (verschilletje) weer van de hand gedaan en bleef daardoor gespaard van de sloop (want zo erg was het inmiddels gesteld met het onderhoud). Inmiddels gaat het gelukkig weer wat beter met De Pier.


Meer over De Pier ontdekken?

De Pier restaurants en horeca

Geopend10:00 - 22:00

Strandweg 150-154, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees snel verder om erachter te komen wat je voor een gulden had kunnen scoren jaren terug 😉

Het Circustheater

Foto: indebuurt

Doorgaans betaal je toch minstens een euro of veertig voor een plekje in het rode pluche van het Circustheater. Maar wist je dat niemand minder dan Joop van den Ende het theater in 1991 voor maar één gulden kocht?

Musicals

Op voorwaarde dat hij de boel voor minstens 10 miljoen gulden zou opknappen hoor, dus hij heeft er wel ‘iets’ meer voor uit moeten trekken. Het voormalige circus wordt nu verbouwd om straks weer bijna dagelijks gebruikt te worden voor musicals zoals Les Miserables (dat was de eerste musical in het Circustheater), Beauty and the Beast, Anastasia en binnenkort Aladdin.


Meer over AFAS Circustheater ontdekken?

AFAS Circustheater theaters

Geopend16:00 - 20:00

Circusstraat 4, Den Haag

Bekijk meer:theaters

Nog iets voor een piek? Klik verder.

Het ADO stadion

ADO stadion in 2007. Foto: ANP

Helemaal voor een gulden werd het voormalige ADO stadion in het Zuiderpark niet verkocht. Maar het komt er wel dicht bij in de buurt. In 1998 besloot de gemeente dat de huur van het stadion 30 jaar lang te verlagen naar een gulden per jaar.

Zuiderparkstadion

Die 30 jaar in het Zuiderpark zou ADO helaas niet halen, want in 2007 verhuisde de club naar het nieuwe stadion bij het Forepark en het Zuiderparkstadion werd gesloopt.


Meer over ADO Den Haag ontdekken?

ADO Den Haag entertainment

Geopend12:00 - 17:30

Haags Kwartier 55, Den Haag

Bekijk meer:entertainment

Lees ook:

Foto’s van vroeger: De Bijenkorf bestaat al 150 jaar!

Warenhuis Bijenkorf bestaat al 150 jaar. In Den Haag zit de Bijenkorf 'pas' 94 jaar, want in 1923 ko...

5 x YouTubefilmpjes van vroeger in Den Haag

YouTube bezit echt een schat van prachtige oude filmpjes van Den Haag: leun achterover en laat je ev...

Fotoserie: 5 x supermarkten in Den Haag van vroeger

Weet je nog, boodschappen doen bij de Konmar? Of bij 'de kruidenier'? Dan hebben we wat leuke plaatj...
Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.