Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Den Haag knapt uit z’n voegen: zoveel mensen wonen er in 2035

Door Alice van der Laan 10 september 2019

Vind je het nu al druk in de stad? Dan hebben we slecht nieuws voor je. De komende 16 jaar komen er naar schatting een miljoen inwoners bij in Nederland. Hoeveel er in onze fijne stad aan zee bij komen lees je hier. 

Deze cijfers zijn bekend gemaakt door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), lezen we op RTL Z. De groei in Den Haag wordt verwacht door een hoger geboorte- dan sterftecijfer. Op dit moment wonen er 537.988 mensen in Den Haag

De groei in Den Haag

Naar verwachting groeit Den Haag met 14,3%. Dat betekent dat er 2035 in totaal 614,920 mensen wonen. Klinkt veel hè? In randgemeente Rijswijk wordt het nog veel drukker. Hier wordt een stijging van 29,9% verwacht. Heb je geen zin in die drukte maar wil je wel dichtbij blijven wonen? Verhuis dan naar Wassenaar, hier daalt het aantal inwoners met 1,7%.

Beeld: printscreen RTL Z

Woningtekort

Al deze mensen moeten natuurlijk ook ergens wonen en daarom moeten er jaarlijks 75.000 woningen bij komen. Het aantal nieuwe woningen stijgt wel, maar niet zo hard als nodig is. In 2018 bleef het aantal nieuwe woningen steken op 66.000. Een ander probleem is het aantal mensen dat alleen woont. Dit zijn vaak studenten of ouderen waarvan de partner is overleden. Nu woont 17% van de bevolking alleen. In 2035 wordt verwacht dat dit bijna een vijfde van de bevolking gaat zijn.

Lees ook:

Huis te koop. Foto ANP

Zo staat de Haagse woningmarkt ervoor

“De krapte op de woningmarkt houdt aan. Toch neemt de gekte verder af”, concludeert NVM-voorzitter G...

Dit is waarom er te weinig sociale huurwoningen worden gebouwd

Als je geen dak boven je hoofd hebt is het moeilijk er één te vinden. Prijzen van koophuizen liggen ...

adv.