Binnenkijken in het Haagse Country-huis van Jessica Mendels

Door Allan Vos 21 januari 2019

Jessica Mendels is er maar druk mee: de actrice en presentatrice uit Den Haag lanceerde vorig jaar haar eigen kinderboek én CD over Illie Billie, het suikervrije kevertje. En ondertussen doet ze allerlei leuke klussen én runt ze samen met haar man Paul het huishouden met twee jonge kids. Gelukkig komt ze thuis helemaal tot rust in de hechte familiewoning waar ze al haar hele leven woont.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Al bij binnenkomst is het duidelijk; hier hangt Country in de lucht. “Wel nieuwe country hoor,” lacht Jessica als ze ons binnenlaat in haar gezellige woonkamer. “Ik heb die Amerikaans stijl meegekregen van mijn vader, die was zanger en nam ons gezin elk jaar mee naar Amerika. De bank stamt nog uit mijn studententijd, toen woonde ik boven.”

Jessica heeft haar hele leven in dit huis vlakbij het Haagse centrum gewoond. “Ik ben beneden geboren en heb in elke kamer in dit pand gewoond. Mijn ouders hebben hier ook een groot deel van hun leven gewoond, net als mijn zus. Ik hou echt van dit huis en de familiesfeer die er hangt.”

“Mijn favoriete plek in het huis is toch echt wel de open haard. Een lekkere plek en zo sfeervol! We hebben hem helemaal is Nevada-sfeer op laten pimpen. Overal in huis zie je trouwens Nevada terug. Ik ben zelfs getrouwd in Condor City hier in Den Haag, dat was helemaal de juiste stijl.”

Overal in huis zien we verwijzingen naar muziek en de Amerikaanse stijl. “Het is een echt cowboy-huis. Ik hou zo ontzettend van die stijl. Ik zou er weinig aan willen veranderen. Sinds de zomer hebben we ook een extra terrasje laten bouwen dus dat is heerlijk, dan zet ik de meiden ’s avonds in een badje op het balkon en dan kan ik echt genieten.”

De keuken is een belangrijke plek voor Jessica. “Ik zie het echt als mijn missie om kinderen zonder suiker op te voeden, dat moet ook wel door de diabetes van mij en Ilse (6). Ik probeer hier van alles uit en gelukkig vinden mijn producten steeds vaker de winkel. Inmiddels kun je al suikervrije snoepjes en ketchup kopen onder de naam Illie Billie, maar het is mijn missie om in 2020 een suikervrij ijsje standaard op de kaart te hebben van elke ijsverkoper.”

Aan elk detail in huis hangt de Amerikaanse Nevada-stijl. Zelfs op de toilet. “Tja, ik zou niet weten waarom ik het kleinste kamertje niet bij de rest van het huis zou laten passen.”

In het trappenhuis zien we hoe belangrijk familie is voor dit gezin. “Iedereen die iets betekent komt hier met een mooie foto te hangen. Mijn familie woont al jarenlang in dit huis. En ook ik zit hier heerlijk, dus ik ga hier nooit meer weg.”

Lees ook:

Jessica Meldens. foto Joyce Hoogland

De bekende presentatrice Jessica Mendels rijdt gewoon op haar bakfiets door de stad

Wij kennen de Haagse Jessica Mendels vooral van haar rol in de serie Costa en het programma Campingl...

Ga jij de uitdaging aan? Een week lang leven zonder suiker

De Haagse Jessica Mendels, moeder van een dochter met suikerziekte, daagt Den Haag uit om een week l...
Huis te koop: Vrederustlaan 38 Den Haag, Foto 4 | Foto: Funda

5 x koophuizen die al meer dan 6 maanden te koop staan

Je snapt het soms niet als je de huizen of prijzen ziet van Haagse koopwonigen, maar toch kan het vo...

Binnenkijken: Historische villa’s lijken nu spookhuizen

De karakteristieke panden aan de Harstenhoekweg in Scheveningen zagen er prachtig uit. Daarom was er...
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.