Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yes! De Vruchtenbuurt is een prachtige boetiek rijker (vol met mooie merken)

Aangeboden door Noble by Jo 27 november 2020

Het was een sprong in het diepe voor Joanne Fortgens, om haar eigen winkel in Den Haag te beginnen. Maar na maanden keihard werken opende ze vorige week ‘Noble by Jo’, een boetiek voor ‘de modebewuste vrouw’. Vól met de mooiste merken en materialen. “Ik was bloednerveus voor de opening, maar heb zóveel fijne reacties gehad van de buurt.” 

Joanne heeft altijd een ‘normale’ kantoorbaan gehad en in haar familie zitten geen ondernemers. Toch begon ze voor zichzelf. “Ik dacht: ik ga het over een totaal andere boeg gooien en begin mijn eigen winkel.”

Steeds mooier

Het gekochte pand aan de Amandelstraat was totaal verwaarloosd volgens Joanne, die er een boetiek van wilde maken met mooie, kwalitatieve dameskleding en -accessoires. “Maar ik zag dat de ruimte potentie had. Zeven maanden lang hebben we als gekken verbouwd, ik kluste zelf gewoon mee. We kwamen prachtige glas-in-loodwerk tegen, dat we hebben hersteld. Langzaam aan werd het steeds mooier.”

De coronacrisis kwam er ook nog even tussendoor. Best een beproeving voor een kersverse ondernemer die nog niet eens begonnen was. Joanne: “De moed zonk me wel even in de schoenen ja. Maar als ik me ergens vastbijt, laat ik niet meer los. Dat is mijn aard. Je wordt er creatief van: in plaats van met leveranciers uit Turkije werk ik nu met Nederlandse leveranciers.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

De allereerste aankoop is gedaan: een prachtig rood mantelpak

Een kijkje in Joanne’s winkel. De kerstboom staat al! Foto’s: indebuurt

Verrijking voor de buurt

Joanne was bloednerveus voor de opening van Noble by Jo vorige week zaterdag. Vanwege corona kon ze geen groot feest organiseren (“Had ik wel graag gewild”), maar hield ze het low profile. “De eerste dag was desondanks geweldig! De hele dag door kwamen er mensen uit de buurt langs om me te feliciteren, zowel ondernemers uit de Vruchtenbuurt als bewoners en passanten. Ik kreeg zelfs cadeautjes. Ik voel me ontzettend welkom”, vertelt Joanne.

Ze hoort van veel mensen dat de winkel zo’n verrijking is voor de buurt. “Men vindt het pand supermooi geworden, het haalt de buurt omhoog zeggen ze. Zo leuk om te horen.”

Grote namen

Je kunt bij Noble by Jo terecht voor een mantelpakje van bijvoorbeeld Rinascimento en Danny Rose, maar ook voor mooie sieraden en accessoires. Joanne: “Waarmee je gewoon kunt douchen, alle materialen zijn natuurlijk.” Voor de lente van 2021 heeft Joanne een collectie van zowel Nikkie Plessen als Kate Moss in petto.

Mensen moeten vooral gezellig langskomen om alles te bekijken en de materialen te voelen zegt ze. Dat kan bij Nobly by Jo gewoon veilig en met een maximaal aantal klanten in de winkel. Joanne: “Na drie dagen in mijn winkel weet ik al: ik wil nooit meer iets anders doen.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Noble by Jo. Meer over Noble by Jo ontdekken?

Noble by Jo

Vandaag gesloten

Amandelstraat 37, Den Haag

  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

adv.