Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van een veganistische super tot vintagewinkel: 6 x de leukste winkels aan de Weimarstraat

Door Allan Vos 19 september 2020

Een van de leukste winkelstraten van Den Haag is de Weimarstraat. Een lange straat met in het midden het Regentesseplein. Deze week gingen we langs bij het stuk vanaf dat plein tot aan de Suezkade/Conradkade en vonden er een paar opvallend leuke winkels.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Nook

Foto: indebuurt

Nook is een ‘Gallery & Store’, maar eigenlijk vooral een winkel vertelt Cristina ons. Met leuke spullen en kunst van Haagse en Portugese kunstenaars en kleine ondernemers. Zelf maakt Cristina illustratieve kunstwerkjes die al vanaf €35,- te krijgen zijn, maar er hangt een muur vol moois. Het is echt een plek waar je even binnen moet lopen, voor iets moois voor jezelf of een ander.


Meer over Nook by Cila ontdekken?

Nook by Cila

Gesloten09:00 - 18:00

Suezkade 48, Den Haag

Kali Tenga

Foto: indebuurt

Al 8 jaar verkoopt Marnix thee en koffie vanuit de Weimarstraat. Hij heeft ongeveer 140 soorten in huis. Bijvoorbeeld verschillende Japanse groene thee, maar ook koffie van branderijen als Boon en Giraffe. “De smaak verschilt enorm en hangt af van waar het gegroeid heeft. Vooral bij de pure thee (in grote blikken) proef je dat goed.”


Meer over Kali Tengah ontdekken?

Kali Tengah speciaalzaken

Gesloten09:30 - 18:00

Weimarstraat 54, Den Haag

Bekijk meer:speciaalzaken

Veggie 4U

Foto: indebuurt

Raij en Mila verkopen van alles in hun supermarkt. Maar wel alleen maar veganistisch en vegetarisch. Al 7 jaar lang ben je hier aan het juiste adres voor alles als alternatief voor dierproducten (dus geen melk, vlees en ei, maar ook geen honing). Zo hebben ze bijvoorbeeld een camembert gemaakt van cashewnoten. Jummie!


Meer over Veggie 4U ontdekken?

Veggie 4U supermarkten

Gesloten10:00 - 19:00

Weimarstraat 76, Den Haag

Bekijk meer:supermarkten

De Maan is Rond

Foto: indebuurt

Maud startte 10 jaar geleden De Maan is Rond. Een winkel met kralen en sieraden. Die verkoopt ze nog steeds maar het assortiment is flink uitgebreid. Leuke interieurspullen om je huis te stylen zoals kussens, dekens, vazen, planten en spiegels: de winkel staat er vol mee. De winkel is trouwens ook hét adres voor zeepjes zonder chemicaliën.


Meer over De Maan Is Rond ontdekken?

De Maan Is Rond cadeauwinkels

Gesloten10:00 - 17:30

Franklinstraat 95, Den Haag

Bekijk meer:cadeauwinkels

Spooky & Sue

Foto: indebuurt

Bij Annemiek koop je mooie tweedehandskleding en accessoires voor dames. “Het is echt vintage en absoluut geen kringloop. Alles dat wordt binnengebracht hangt hier in consignatie, dus diegene die het binnenbrengt ontvangt een deel van de opbrengst.” Alleen kleding van goede kwaliteit krijgt een plekje in de winkel waar je, als je mazzel hebt, ook nog best een jurk van Diane von Furstenberg of ander bekend label kunt scoren. “Het is gewoon leuk dat je op deze manier een ander blij kunt maken met je miskoop.”


Meer over SPOOKY & SUE ontdekken?

SPOOKY & SUE kinderkleding

Gesloten10:30 - 17:30

Conradkade 34, Den Haag

Bekijk meer:kinderkleding

Top 1 Toys

Foto: indebuurt

Al vele jaren vind je op dit adres een speelgoedwinkel. Zo begon eigenaar Wouter hier op zijn veertiende al met helpen in de zaak. Heel wat jaren later nam hij de winkel over en dat is nu zo’n 35 jaar geleden. Ook de verkopers staan al flinke tijd in de zaak. “We verkopen ander speelgoed dan de standaard Top 1 Toys. Zo hebben we heel veel houten speelgoed van Brio maar ook Schleich. Dat zijn kunststof hand-beschilderde dierenfiguren.”


Meer over Top 1 Toys Weimarstraat ontdekken?

Top 1 Toys Weimarstraat

Gesloten09:00 - 18:00

Weimarstraat 66-68, Den Haag

Reparatiehemel

Foto: indebuurt

Wie kent deze fietsenzaak nou niet? Met enorme reclameborden en stapels fietsen binnen en buiten valt de Reparatiehemel flink op. En binnen is het altijd gezellig. Dus voor een verse band komen we zeker weer eens langs.


Meer over Reva Power Wiel en Reparatie Hemel ontdekken?

Reva Power Wiel en Reparatie Hemel fietsenmakers

Gesloten11:00 - 23:00

Weimarstraat 80, Den Haag

Bekijk meer:fietsenmakers
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Winkelen

adv.