Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uitgelicht: de leukste zaakjes aan de Vlierboomstraat

Door Joram Niese 12 oktober 2019

De vruchtenbuurt is één van de meest rustige stadsbuurten van Den Haag. Er wonen veel gezinnen en mensen letten goed op elkaar. In de vele kleine straatjes zitten vooral woningen, maar er schuilen her en der ook hele schattige winkeltjes en restaurants. Die zijn voornamelijk te vinden in het winkelcentrum De Vruchtenbuurt. Een van die straten is de Vlierboomstraat.

Page 6/7
⟵ swipe swipe ⟶

Vlierboomstraat

De mooie woningen in deze straat werden in de jaren ’30 gebouwd. Als je door de Vlierboomstraat heen loopt voelt het soms als een dorpje. Het is er (net als in de hele buurt dus) vrij rustig, veel mensen kennen elkaar en er zitten vooral kleine zaakjes in plaats van grote winkelketens.

Vlierboomstraat

Bakkerij Segaar

Zoals gezegd waan je je in de Vlierboomstraat in een dorpje, en welk dorp heeft er nou geen goede bakker? Bij Bakkerij Segaar schuif je zo aan voor een warm broodje en een kop koffie. Als je liever thuis eet kun je het natuurlijk gewoon meenemen 😉

Bakkerij Segaar Vlierboomstraat

Meer over Bakkerij Segaar – Vruchtenbuurt ontdekken?

Bakkerij Segaar – Vruchtenbuurt bakkers

Geopend07:00 - 17:30

Frambozenstraat 9, Den Haag

Bekijk meer:bakkers

Britt Fashion and More

Voor hippe dameskleren, tassen en riemen moet je bij Britt zijn. Sandra runt deze plek met haar dochter Britt. Beide dames zijn ze erg betrokken bij hun klanten en je merkt direct dat ze mega veel plezier in hun werk hebben! Het knusse familiebedrijf houdt daarnaast eens in de zoveel tijd een modeshowtje met de nieuwste collectie en is dan ook populair bij vrouwen uit de Vruchtenbuurt.

Britt Fashion

Meer over Britt Fashion & More ontdekken?

Britt Fashion & More kledingwinkels

Geopend10:00 - 17:00

Vlierboomstraat 423, Den Haag

Bekijk meer:kledingwinkels

Jac. Bennebroek

Vlak nadat de Vlierboomstraat was gebouwd opende de heer Bennebroek hier zijn winkel. In 1975 werd het alles-in-een elektronicazaakje overgenomen door de familie Vink die het winkeltje op de hoek nog elke dag met goede moed runt. Eigenaar Jeffrey is erg trots op z’n zaakje, en dan vooral op de bekendheid ervan. “Als ik dit nu zou opzetten dan zou het waarschijnlijk niet lukken om alles draaiende te houden. Ik heb geluk dat de buurt niet zonder de naam Bennebroek kan, dat is ook de reden dat mijn vader de naam nooit heeft aangepast.

Jac Bennebroek

Meer over Jac. Bennebroek ontdekken?

Jac. Bennebroek bouwmarkten

Geopend09:00 - 18:00

Vlierboomstraat 507, Den Haag

Bekijk meer:bouwmarkten

Op de Hoek

Zoals de naam doet vermoeden zit dit restaurantje op de hoek van de straat. FOUT! Eigenaresse Barbara vertelt wel dat ze ooit op een hoek in de Vlierboomstraat is begonnen, maar dat ze dit jaar verhuisd is. Of dit impact had op de omzet? “Nee, de vaste gasten verhuisden gewoon mee”, zegt Barbara. Je kunt bij Op de Hoek  lunchen en verschillende koffies uitproberen en dat alles met een relaxt huiskamergevoel.

Op de Hoek

Meer over Op de Hoek ontdekken?

Op de Hoek lunch

Geopend09:00 - 18:00

Vlierboomstraat 521, Den Haag

Bekijk meer:lunch

Wouwww by Janou

Vintagefans opgelet! Koop je spullen voortaan vanuit Janou d’r woonkamer. Oke oke, dit is niet haar échte woonkamer, maar het maakt het schattige winkeltje er niet minder leuk op. “Het begon als een uit de hand gelopen hobby: oude meubels schilderen en doorverkopen. Daarna kwamen er meer items bij en nu heb ik bijna geen ruimte voor iets nieuws”, vertelt Janou. Niet alleen voor vintage meubilair kun je hier terecht, als je jouw meubels een make-over wil geven dan kun je gewoon een afspraak maken.

Wouww by Janou

Meer over Wouwww by Janou ontdekken?

Wouwww by Janou vintage

Gesloten11:00 - 17:00

Vlierboomstraat 579, Den Haag

Bekijk meer:vintage

Buurtsupermarkt v.d. Berg

Als je na een dag shoppen nog boodschappen moet doen dan is dit de ideale oplossing! Je hoeft niet naar de dichtstbijzijnde AH te rijden en daar nog te proberen je auto weg te zetten. Nee, je loopt gewoon in dit kleine maar complete supermarktje binnen en je vindt vast wat je nodig hebt. Wel zo makkelijk, toch?

Buurtsupermarkt v.d. Berg

Meer over Buurtsupermarkt v.d. Berg ontdekken?

Buurtsupermarkt v.d. Berg supermarkten

Geopend08:00 - 18:30

Vlierboomstraat 413, Den Haag

Bekijk meer:supermarkten

Lees ook:

Van deze simpele interieurtips wordt jouw woning in één keer superstijlvol

Begint je interieur te vervelen en is het tijd voor een behoorlijke metamorfose? Heb je alleen géén ...

Heftig! Gewonden bij de opening van Mediamarkt in Mall of the Netherlands

In het vernieuwde winkelcentrum van Leidschendam Mall of the Netherlands is vandaag (donderdag 10 ok...
New Babylon Foto AD

In New Babylon komt een grote supermarkt met belegde broodjes

Komt het dan toch nog allemaal goed met New Babylon? Het halve winkelcentrum staat al een tijdje lee...
Page 6/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Winkelen

adv.