Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maan-, woens-, vrij- en zaterdag = marktdag! 5 x deze types vind je altijd op de Haagse Markt

Door Allan Vos 22 maart 2019

Het is vrijdag en wat doen we op vrijdag? Juist! Boodschapjes halen op de Haagse Markt. Elke maandag, woensdag, vrijdag én zaterdag vind je daar namelijk de heerlijkste en beste producten en een beetje Hagenaar doet hier zijn inkopen. Ga jij ook elke zaterdag naar de markt? Dan herken je deze vijf types vast:

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

De Graaier

Op de markt valt van alles te proeven. Een blokje kaas, een stukje stroopwafel of een sappig stukje mandarijn? Je moet natuurlijk wel eerst proeven voor je iets koopt. Eén stukje dan, hè. Niet een hele hand. De Graaier graait zo een hele hand kaasblokjes en propt ze onbeschaamd naar binnen.

De Onderhandelaar

De Onderhandelaar is écht niet tevreden met twee appels voor de prijs voor één. Nee, die gaat pas naar huis wanneer hij/zij er minstens vier heeft voor dezelfde prijs. Even een handjeklap met de verkoper doen….

De Babbelaar

De Babbelaar gaat niet naar de markt voor boodschappen, maar ziet het als een gezellig en sociaal uitje. Even een praatje maken met de bloemist. Oh, en daar is de buurvrouw. Na een middagje markt ben jij weer helemaal up-to-date over de laatste roddels van Den Haag. Dat je de rij ophoudt, maakt jou helemaal niks uit.

De Aanraker

De Aanraker is iemand die eerst alles even moet bevoelen voor hij/zij het koopt. Is deze avocado wel rijp genoeg? Hoe hard is deze tomaat? Oooh, en dat jasje: héérlijk zacht. 

De Schuifelaar

De Schuifelaar is iemand die de tijd neemt op de markt. Langzaam lopend van het ene kraampje naar het andere kraampje. Vaak is de Schuifelaar ook een combinatie van nummers drie en vier. Even iets bevoelen, even kletsen en weer doorschuifelen naar het volgende kraampje. Vaak tot enorme files tot gevolg. 

Lees ook:

Video: Lekker struinen op de Haagse Markt

Den Haag heeft natuurlijk fantastisch veel te bieden op het gebied van winkelen, maar ook is er geno...
Foto ANP

Ken jij alle Haagse wijk- en weekmarkten?

In Den Haag hebben we natuurlijk de Haagse Markt die elke week op maandag, woensdag, vrijdag en zate...

Lentekriebels! Samantha (Barbie) de Jong heeft een nieuwe liefde

Het gaat de laatste tijd lekker met onze Haagse Samantha de Jong. Vorige maand stond ze nog op het p...
Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.