Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In dit middeleeuwse koetshuis vind je de meest bijzondere (kerst)cadeaus voor weinig

Aangeboden door Koetshuis Helanso 15 november 2020

Ietwat verborgen in de Noorderbeekdwarsstraat (zijstraat van de gezellige Weimarstraat) zit Koetshuis Helanso. Een klein paradijsje met de meest bijzondere spullen, stuk voor stuk met zorg uitgekozen door eigenaar Rien. Van een middeleeuws harnas tot antieke kandelaars: je kunt in deze cadeauwinkel álles kopen om je huis op te fleuren. En het is nog betaalbaar ook.

In een koetshuis werden in de middeleeuwen de koetsen van het kasteel gestald. Een kasteel zit er anno 2020 niet, maar het koetshuis is bewaard gebleven. Nu is het een juweeltje van een cadeauwinkel, gerund door Rien en Margreet. De redactie van indebuurt ging even langs bij Koetshuis Helanso en we moeten zeggen: wat een ervaring!

Koetshuis Helanso

Als je de winkel betreedt, is het net alsof je recht de Riddertijd instapt. Inclusief Keltische achtergrondmuziek. De cadeaus, die voor een groot deel uit antiek bestaan, hebben stuk voor stuk een geschiedenis. “Van alles wat we verkopen, vertellen we het verhaal erachter”, vertelt Rien, die een neus heeft voor bijzondere items. Hij koopt slim in, waardoor hij de prijzen laag kan houden.

“In het Haagse centrum verkopen ze dezelfde spullen als wij, maar dan voor drie keer zoveel”, vertelt hij.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Beeld: Koetshuis Helanso
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Neem de tijd

Wat we allemaal zien? Veel! En inderdaad, de prijzen zijn zacht. Je komt ogen tekort, daarom ben je niet in een wip weg uit de winkel. Vergelijk het met een museum, daar race je ook niet snel doorheen. Margreet: “In onze winkel moet je echt je tijd nemen en alles met aandacht bekijken. We hebben alles zo overzichtelijk mogelijk opgesteld, maar omdat bijna alles te koop is kun je niet in vijf minuten klaar zijn.” Rien en Margreet hebben geen haast, die vinden het alleen maar gezellig dat je er bent.

We zien prachtige schilderijen, strakke schaakborden en echt kristallen glazen. Maar ook klassieke borstbeelden (met een knipoog), kroonluchters waar je U tegen zegt en echt zijden kunstbloemen. Ook als je geen cadeautje zoekt kijk je hier je ogen uit. Zelfs de antieke kast van Rien’s moeder staat te koop: “Ik doe er toch niets mee”, verklaart Rien. En omdát het allemaal niet duur is, is de kans groot dat je met meerdere cadeautjes naar buiten loopt.

Weimarstraat

Rien en Margreet werken en wonen al bijna hun hele leven in het gebied rondom de Weimarstraat: die lange winkelstraat met in het midden het Regentesseplein. Dus heb je na je bezoekje aan Koetshuis Helanso nog zin een bakkie of een wandeling? Genoeg koffietentjes, bijzondere (vintage)winkels en lekkere afhaalzaken. Benieuwd naar wat de Weimarstraat allemaal te bieden heeft? Lees dit artikel eens. 

Voordat je nu naar Koetshuis Helanso gaat rennen is het goed om de openingstijden te weten. De winkel is namelijk alleen op vrijdag en zaterdag geopend vanaf 13.00 uur. Klik voor meer informatie op de oranje button hieronder.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Koetshuis Helanso. Meer over Koetshuis Helanso ontdekken?

Koetshuis Helanso winkelen

Vandaag gesloten

Noorderbeekdwarsstraat 214, Den Haag

Bekijk meer:winkelen

adv.