Elite mode bestaat 50 jaar! Bert en Nelleke vertellen over hun succesformule

Door Martine Linnemeijer - Chambone 25 augustus 2017

Ooit gestart in 1967 als een ‘manufacturenzaak’ aan de Oostduinlaan en nu op een nieuwe plek aan De Fred. Elite Mode bestaat 50 jaar! Een hele prestatie in deze tijd waar de ene na de andere (grote) retailer omvalt. Wat is het geheim van dit succesvolle familiebedrijf? Wij vroegen het aan eigenaren Bert en Nelleke en dochter Annemieke.

Niets wijst erop dat de zaak al 50 jaar bestaat, want wij wandelen binnen in een winkel met een stijlvol en eigentijds interieur. Met mooie merken en een enthousiast team. “Wij zijn ook nog lang niet klaar om te stoppen” vertelt Bert Spijksma die de winkel, samen met zijn vrouw Nelleke, in 1990 overnam van zijn ouders. “Natuurlijk liep het bij ons ook even terug tijdens de crisis, maar eigenlijk zijn we altijd trouw gebleven aan ons concept. Goede collectie, luisteren naar je klanten en persoonlijk en eerlijk advies. Sinds 2008 is ook onze dochter Annemieke in de zaak gekomen en we merken dat dat ook weer een frisse blik op de toekomst heeft gegeven.” vult Nelleke aan.

Verhuizing naar De Fred

Bert: “Toen de situatie op het Willem Royaardsplein niet meer aansloot bij onze wensen, zijn we met elkaar in gesprek gegaan. We hadden er allemaal nog teveel zin in om op dat moment te stoppen. Het zoeken naar een nieuwe locatie duurde niet lang. We wilden allemaal dolgraag naar de Fredrik Hendriklaan. We hebben onszelf eigenlijk een nieuwe winkel op De Fred kado gedaan” zegt Bert lachend. “En we hebben er nog geen dag spijt van gehad. We voelen ons hier als een vis in het water.”

Foto: Elite Mode

Bert en Nelleke vertellen dat ze na goed onderzoek en gesprekken met klanten, de winkelformule in de nieuwe omgeving een klein beetje hebben aangepast. Dochter Annemieke gaat zich komende tijd ook focussen op personal shopping en er zijn nieuwe merken aan de collectie toegevoegd. “Ondernemen is meebewegen, zonder dat je je eigen visie uit het oog verliest” zegt Annemieke. “Onze klanten hier zijn toch net weer anders, daar willen we gehoor aan geven. Zo blijf je zelf ook scherp en enthousiast. Dat hebben mijn ouders eigenlijk altijd gedaan, meegaan met de tijd. Daarom is het ook zo leuk om dit samen te doen, we versterken elkaar echt. Iedereen doet waar hij of zij goed in is en die ruimte geven we elkaar. Persoonlijk denk ik ook dat klanten dat voelen, we hebben het hier leuk met elkaar.”

Jubileumjaar

“Omdat we 50 jaar bestaan, hebben veel leuke acties en activiteiten gepland.” vertelt Nelleke. “We willen komende tijd echt stil staan bij deze mijlpaal. Verder blijven we gewoon doorgaan zoals we altijd al deden. Klanten voelen zich hier thuis. Drinken een kopje koffie of een glaasje wijn aan de grote tafel. Echt een feestje dat soort momenten en daar genieten de klanten van, maar wij ook!”

Foto: Elite Mode

Meer over Elite Mode ontdekken?

Elite Mode kledingwinkels

Nu gesloten10:00 - 18:00

Frederik Hendriklaan 236 , Den Haag

Bekijk meer:kledingwinkels

 

 

 

adv.