Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom de Clarks Desert Boot een icoon is: ‘Alsof je op pantoffeltjes loopt’

Aangeboden door Clarks Den Haag 13 november 2020

Bijna iedereen die schoenenwinkel Clarks aan de Spuistraat binnenloopt, komt speciaal voor de Desert Boots. Want these boots are made for walkin’. De enkelhoge schoenen bestaan al 70 jaar en worden gezien als de meest iconische schoenen aller tijden. Maar waarom is hetzelfde model al zo lang populair? Storemanager Matthijs Boshoven  van Clarks Den Haag weet het wel: “Het zit ‘m allemaal in het ontwerp.”

Klanten vragen niet naar de Desert Boot als ze de winkel inlopen, maar naar ‘Clarks’. Zo ingeburgerd is het model inmiddels. Het zit ‘m allemaal in het ontwerp, zegt Matthijs.

“De schoen heeft een minimum aan onderdelen maar toch is het een complexe schoen. Door het natuurlijke materiaal van suède en leer in combinatie met de vorm loop je je eigen pasvorm in de schoen”, vertelt Matthijs, die drie jaar bij Clarks Den Haag werkt.

Probleemoplossend

Want de Desert Boot ziet er niet alleen mooi en tijdloos uit, het is ook een probleemoplossende schoen. Matthijs: “Na een tijdje inlopen is het alsof je op wolkjes loopt.” Verder zijn de schoenen ventilerend zonder aan warmte te verliezen.  Ideaal voor winter én zomer dus.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: Clarks Den Haag
Foto: Clarks Den Haag
Foto: Clarks Den Haag
Het interieur van Clarks aan de Spuistraat. Foto: Clarks Den Haag

Pantoffeltjes

Schrik vooral niet als ze in het begin wat stug lopen, waarschuwt Matthijs. “De schoen heeft tijd nodig om uit te lopen en vormt zich volledig naar jouw voet. Na een paar weken lopen ze als pantoffeltjes!”

Mocht dat in een zeldzaam geval niet gebeuren, rekt Clarks Den Haag die kosteloos mechanisch voor je op. “Dat hoort gewoon bij de service die we bieden.”

Matthijs merkt dat de schoenen bij zowel jong als oud populair zijn. Ouders komen naar de winkel om de Desert Boot voor zichzelf te kopen, en schaffen meteen een paar voor de kinderen aan. “Doordat het model tijdloos is en toch trendy. En tja, ze lopen natuurlijk héél lekker.”

Desert Boot 2

Inmiddels is er een Desert Boot 2 op de markt, want Clarks zit qua innovatie natuurlijk niet stil. “De Desert Boot 2 heeft een leren uitneembaar voetbed en een rubberen zool die voor extra comfort zorgen”, aldus Matthijs.

Een andere innovatie op de zooltjes is het ‘Active Air System’, met kleine luchtgaatjes in de uitneembare zolen. Zonder dat er water in de schoen loopt.

Advies

Het leukste aan zijn werk in de winkel vindt Matthijs zijn adviserende rol. Hij merkt dat hier bij klanten behoefte aan is. “Als het om schoenen kopen gaat, komen mensen toch het liefst eerst passen. Wij weten alles over de Desert Boot maar ook over de andere schoenen die we verkopen. Ken je klant, ken je collectie zeggen we altijd.”

Wil jij ook de Desert Boot passen? Matthijs en zijn medewerkers blijven in de winkel altijd op afstand en dragen mondkapjes. 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Clarks Den Haag. Meer over Clarks Den Haag ontdekken?

Clarks Den Haag

Gesloten12:00 - 17:00

Spuistraat 42, Den Haag

adv.