Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dé spijkerbroek van Den Haag: dit is het verhaal

Aangeboden door Van den Berg Jeans 19 oktober 2019

Iedereen kent ‘m: de grote spijkerbroek aan de laan van Meerdervoort. Hij staat voor de grote maten kledingwinkel van Den Haag van den Berg Jeans. Een familiebedrijf sinds 1950.

Wist je dat de kledingwinkel van oorsprong een heren- en vrouwenkledingwinkel was? En wist je dat Van Den Berg nog de enige grote maten kledingwinkel in de omgeving is?

Winkel van opa

Van den Berg kledingwinkel is in 1950 opgezet door opa Van den Berg. Man/vrouw, jong/oud, dik en dun kon terecht in de winkel voor de leukste kleding. De winkel was vooral bekend om de goede kwaliteit spijkerbroeken. Op een gegeven moment merkte opa Van den Berg dat er vraag was naar goede kwaliteit kleding, maar dan in grote maten.

Foto kerst 2018. Eigenaresse Chantal de Bes in haar winkel van den Berg Jeans. Beeld: Indebuurt

Dé grote maten kledingwinkel van Den Haag

Al snel specialiseerde de winkel zich in grote maten en de dames-, en kinderkleding gingen eruit. Er kwam een grote spijkerbroek voor de deur waardoor iedereen de winkel kon herkennen. Hier moest je zijn voor goede kwaliteit spijkerbroeken, in grote maten.

De winkel van Chantal

Inmiddels zoveel jaren later wordt de winkel gerund door kleindochter Chantal. De winkel is na al die jaren van alle gemakken voorzien. Denk aan brede paden (zodat deze makkelijk begaanbaar zijn, ook voor mensen in een rolstoel), grote pashokjes met airco en bij binnenkomst een lekker kopje koffie of thee. Het is nog de enige winkel in de omgeving waar het voor mensen met grote maten, prettig is om te winkelen.

Lees ook:

Geen gedoe met grote kledingmaten bij deze Haagse kledingwinkel

Winkelen met een maatje meer is niet altijd even makkelijk. Bij kledingwinkel Van den Berg in Den Ha...

Meer over Van den Berg Jeans ontdekken?

Van den Berg Jeans kledingwinkels

Gesloten10:00 - 17:30

Laan van Meerdervoort 484-486, Den Haag

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.