Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

13 x boeken over Den Haag: van spannende thrillers tot leuke historische verhalen

Door Joyce Hoogland 25 juli 2017

Eindelijk tijd om een goed boek te lezen, maar geen idee welk? Wij zijn op zoek gegaan naar leuke, interessante en spannende boeken over Den Haag. Lekker om te lezen op het strand, voor de caravan of gewoon thuis.

Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

Ik was een van hen

Maarten Zeegers

ik-was-een-van-hen

In 2013 verhuist Maarten Zeegers met zijn Syrische vrouw Sarah naar de Haagse wijk Transvaal. In deze buurt is driekwart van de inwoners moslim, en is hij degene die moet integreren. Al snel blijkt Zeegers niet welkom te zijn in de gesloten gemeenschappen. Hij ziet maar één mogelijkheid: zichzelf voordoen als moslim. Van dichtbij ziet hij een rituele geseling, hij laat een duivel uitdrijven en trekt twee maanden op met een Syrië-ganger.

Klik op volgende voor meer boeken over Den Haag

De Haagse canon

Ineke Mahieu en Ad van Gaalen

de-haagse-canon

De 50 geschiedenisverhalen die volgens de schrijvers elke Hagenaar moet weten. Wist je dat Mozarts leven aan het Spui gered werd door een Haagse dokter? En dat de eerste radio-uitzending ter wereld ooit vanuit de Beukstraat kwam? Wist je dat zelfs de Verlichting in onze stad begonnen is? Dat je in de 17de eeuw met 40 kilometer per uur over het strand kon racen? En dat er in de oorlog paarden op het gras van ADO graasden, tegen een vergoeding van 3000 gulden per paard? Al deze historische verhalen zijn door de Haagse schrijvers Ineke Mahieu en Ad van Gaalen bijeengebracht.

Klik op volgende voor meer boeken over Den Haag

Het Den Haag van Golden Earring

Jan Sander

het-den-haag-van-golden-earring

Het Den Haag van Golden Earring, geïllustreerd met foto’s van o.a. Anton Corbijn en Kees Tabak, volgt de Golden Earring door Den Haag. Van het eerste optreden in gebouw Custodia tot en met een recent optreden in het Paard van Troje. De lezer komt langs 120 Haagse locaties die iets met Golden Earring te maken hebben.

Klik op volgende voor meer boeken over Den Haag

Mysteries van Den Haag

Martijn J. Adelmund

den-haag-den-haag-mysteries-in-nederland

In de serie ‘Mysteries van Nederland’ is ook een boek ‘Mysteries van Den Haag’ uitgebracht. Verhalen over het spook aan het Westeinde en recenter de horror onder de Haagse hindoes komen voorbij.

Klik op volgende voor meer boeken over Den Haag

Je hebt het niet van mij, maar…

Joris Luyendijk

je-hebt-het-niet-van-mij-maar

Joris Luyendijk liep een maand rond in de fascinerende en zo en nu dan verbijsterende, beklemmende wereld van de Haagse politiek. Je hebt het niet van mij, maar… is zijn verslag.

Klik op volgende voor meer boeken over Den Haag

Den Haag

Martin schouten

den-haag

Den Haag anno 1977 is het decor van deze historische politieroman. Max Drooglever, inspecteur bij de politie Haaglanden, amateurbokser en liefhebber van spinoza, doorkruist zijn stad van de volkse Bierkade tot het deftige Marlot, op zoek naar een moordenaar. De betere kringen en de slechtere, hij graaft zich er in, soms met levensgevaar.

Klik op volgende voor meer boeken over Den Haag

Mannen van water en vuur

Herman Q.A. Molenkamp

mannen-van-water-en-vuur

Volg het dagelijks leven van zes brandweermannen in hun kazerne en in de strijd tegen het vuur. In een decor van kameraadschap, moed, loyaliteit, discipline en verbazing, wordt het verhaal verteld dat het gezicht van de Haagse brandweer getekend heeft. Achtentwintig waargebeurde branden en ongelukken die zich voordeden in het Den Haag van de jaren ’80 en ’90, zijn verweven tot één aangrijpend verhaal.

Klik op volgende voor meer boeken over Den Haag

Maison kelder Het huis van de Hazelnoot

Danny Verbaan

maison-kelder

Iedereen kent Maison Kelder wel. Wat daarentegen vrijwel niemand weet, is wat zich achter de schermen heeft afgespeeld. Dit wordt op levendige wijze verteld in ‘Maison Kelder, Het huis van de hazelnoot’.  Van de joodse onderduiker die in het huis van oprichter Dirk Kelder een schat had verborgen, tot het geraffineerde misleidingsspel van de nazi’s. En van de overname van het bedrijf in 1946 door banketbakker Wiggert Jonker tot aan diens niet-aflatende expansie- en vernieuwingsdrift. Zelfs van oude vorken en de wielen van ziekenhuisbedden knutselde hij apparatuur om het werk in de bakkerij te vergemakkelijken. Ook de klanten komen aan bod. Koning Willem-Alexander kocht bijvoorbeeld, nog als kroonprins, zelf de hazelnootgebakjes voor zijn verjaardagsvisite.

Klik op volgende voor meer boeken over Den Haag

Haagse penoze

Hendrik Jan Korterink

haagse-penoze

Haagse Penoze vertelt het levensverhaal van Hagenees Nico van Empel die opgroeide tussen de penoze, een gesloten onderwereld. Minder bekend dan de Amsterdamse onderwereld, maar minstens zo ‘groot’ en gewelddadig, is het criminele milieu rond Den Haag.

Klik op volgende voor meer boeken over Den Haag

Moord en brand

Boris Dittrich

moord-en-brand

In deze politiek getinte thriller geeft Boris Dittrich een bijzondere inkijk in wat er zich achter de schermen in Den Haag afspeelt. In het verhaal wordt een politicus vermoord en het onderzoek van politie en justitie loopt dood. Het is aan Redouan Fouali van de AIVD om de dader in de val te lokken. Tegen de achtergrond van falende overheidsdiensten, een kabinetscrisis, de koninklijke familie en hijgerige media, sluit het net zich langzaam om de dader.

Klik op volgende voor meer boeken over Den Haag

De dood van de vrijheid

R. Senden

dood en de vrijheid

De dood van de vrijheid is een spannende thriller die zich afspeelt in Den Haag. John Gerards wordt op een koude dinsdagochtend geconfronteerd met het lijk van een student. Onderzoek wijst uit dat de student en zijn vrienden zich bezighielden met mysterieuze rituelen. Enkele dagen later wordt Den Haag door een aantal vreemde explosies getroffen.

Klik op volgende voor meer boeken over Den Haag

Napels zien…

Casper Postmaa

napels-zien

Zes verhalen met een einde. In het eerste verhaal ‘Afscheid van Blonde Dolly’ wordt de moord, die generaties bezig hield, ontrafeld. De onopgeloste moord in 1959 op de Haagse prostituee Sebilla Niemans alias Blonde Dolly is nog steeds een van de raadselachtigste misdrijven uit de Nederlandse geschiedenis. Dolly had klanten onder arbeiders, politici en heren uit hoge kringen, schreven kranten en tijdschriften. Hun namen zouden in haar blauwe boekje staan, waarvan de politie toen slechts één pagina wilde tonen. Journalist Casper Postmaa ging een halve eeuw later aan de hand van het politiearchief – inclusief het beroemde blauwe boekje – op zoek naar de waarheid. Hij ontraadselde de geheimen rond de Zaak-Blonde Dolly.

Klik op volgende voor meer boeken over Den Haag

Met één been in de finale

Jeffrey Huf

met-n-been-in-de-finale

Jeffrey Huf: Ondernemer, presentator, entertainer, kok, evenementenorganisator, antiquair, hooligan, patatboer, portier, provocateur, straatvechter, charmeur, paniekzaaier, MC/DJ, onruststoker en dan dus nu ook schrijver. Maar bovenal Haags icoon. Huf beschrijft op een hilarische wijze zijn langdurige verblijf in het ziekenhuis en revalidatiecentrum, het balanceren tussen hoop en vrees, zijn omgang met tegenslagen en de bewonderenswaardige manier waarop hij zich terug vecht naar de plek, waar hij thuis hoort: midden in de Haagse samenleving.

Pagina 1/13
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Winkelen

adv.