Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

10 x herkenbare ergernissen tijdens het winkelen (in gifjes)

Door Allan Vos 24 januari 2020

Wat is er nu heerlijker dan uren rondstruinen in winkels? Maar af en toe klagen is ook lekker (zijn wij Hagenaars goed in), want soms is shoppen ook minder leuk. Klanten die zich niet gedragen in een winkel of vieze kleding die in het rek wordt teruggehangen. Wij zetten tien ergernissen voor je op een rijtje, die wij al te vaak hebben meegemaakt. Herkenbaar?

Page 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Foundation vlekken

Je staat in je favoriete winkel en je ziet een tof wit truitje hangen. Plotseling valt je oog op een vieze, zweterige, oranje foundation vlek. Gadver, die hoef ik niet.

Slecht sluitende gordijnen

Veel gordijnen in paskamers sluiten net niet helemaal aan, waardoor de hele rij mee kan genieten van jouw verkleedsessie. Met veel moeite probeer je het gordijn dicht te trekken, maar steeds valt het zware stoffige doek weer terug in zijn oude positie.

Gekke maten

Normaal gesproken heb jij maat 40/42, dus dat zal dan in iedere winkel wel hetzelfde zijn. Nou, niet dus. In bepaalde winkels heb je ineens maatje 38 en in andere winkel weer maat 46. What is going on?

Zweetlucht in pashokjes

Blij loop je naar de paskamers met een aantal – hopelijk – nieuwe aanwinsten. Je gaat een broek en twee shirtjes passen die al heel lang op je verlanglijstje staan. Nietsvermoedend stap je het pashokje binnen en adem je de eerste keer in. Langzaamaan begint er een smerige lucht tot je door te dringen. Een zweterige, plakkerige, misselijkmakende lichaamsgeur van je voorganger. Je moet moeite doen om niet over je nek te gaan. Helaas zijn de rest van de hokjes bezet, dus je hebt niet de keuze om te verhuizen. De lucht neem je maar voor lief en je probeert zo min mogelijk te ademen.

Stapvoets door de stad banjeren

Met name op zaterdag is het soms zó druk in de stad, dat je nauwelijks vooruit komt op de Venestraat. Iedereen wil genieten van het lekkere weer, de Grote Markt, de terrasjes en de winkels. Allemaal op hetzelfde tijdstip natuurlijk, net nu jij rustig de stad in wilde lopen. Door de drukte ontstaat er een soort file met kinderwagens, scootmobiels, nog een draaiorgel en natuurlijk al die mensen. Er zit niks anders op dan stapvoets door de stad te banjeren en je ergert je mateloos aan iedereen die voor je neus stil gaat staan.

Zuchtende verkopers

Verkopers van een winkel, ze zijn er om de klanten te helpen en de winkel netjes te houden. In sommige ketens is het enorm lastig om alles netjes te houden, dus de verkopers doen enorm hun best om de neergegooide kledingstukken weer op te vouwen. Jij wil een broek uit de bovenste stelling pakken, maar je kan er niet bij. Je probeert het nog eens op je tenen, maar dat lukt ook niet. Shit, nu moet je het aan een verkoper gaan vragen, die er natuurlijk ook niet op zit te wachten. En ja hoor, de verkoper slaakt een diepe zucht en met veel moeite pakt ze een ladder om de jeans aan te geven.

Fel licht in pashokjes

Na die eerste paar zonnige dagen, heb jij al helemaal de zomer in je bol. Je besluit om alvast op zoek te gaan naar een bikini voor de zomer. Je stapt de eerste winkel binnen en je oogt valt direct op een prachtige bikini. Je twijfelt niet en loopt direct door naar de paskamers. Met veel moeite trek je al je kleding uit en binnen een minuut sta je half naakt in het hokje. Je doet de bikini aan en staart vervolgens naar je spiegelbeeld. “Wat vreselijk, ik lijk net een walrus en sinds wanneer heb ik zoveel cellulitis op mijn been?” Deze kwaaltjes worden allemaal versterkt door het overdreven felle licht wat op je schijnt. Waarom moet dit licht zo enorm fel zijn? Sfeerlicht zou veel beter zijn.

Verwende krijsende kinderen

“Mama… ik wil dit hebben”, dit is een zinnetje die je in een winkel vaak hoort. Als het kind het vervolgens niet krijgt – wat redelijk normaal is – begint het kleine kind te krijsen. De moeder weet zich vervolgens geen raad en doet alsof ze wegloopt: “Ik ga weg hoor, ga je nog mee?” *Kijkt stiekem om het hoekje of haar dochter van plan is de winkel uit te lopen.*

Stofbollen in pashokjes

We hebben het al een aantal keer gehad over die vieze pashokjes, maar dat heeft natuurlijk een reden. Naast de zweterige lucht van je voorganger, het overdreven felle licht en de slecht sluitende gordijnen, liggen er ook altijd vieze stofbollen in kleedhokjes. Ligt er geen stofbol op de grond, dan hangt er wel een stofwolk in de lucht. Door de berg kleding, is er geen plek meer om je eigen kleding op te hangen. Er zit niks anders meer op dan je eigen spullen in een van de stofbollen te leggen.

Geen geld terug, maar een tegoedbon

Bij thuiskomst zit die broek toch te strak, dus je wilt hem terugbrengen en ruilen voor iets anders. Eenmaal bij de kassa aangekomen, kom je erachter dat je alleen een tegoedbon kan krijgen. Lekker dan… misschien wil jij wel helemaal niets meer kopen in deze winkel en dan bent je tóch genoodzaakt om terug te komen.

Lees ook:

Wij lieten ons overhalen een beauty-lokwinkel in te stappen en moeten nóg bijkomen

Opmerkelijk, die beautywinkels waarbij er standaard een fanatieke verkoper in de deuropening staat e...

Via deze Facebookgroepen vind je nog een betaalbare huurwoning in Den Haag

Een beetje een betaalbare huurwoning vinden in Den Haag, het blijkt steeds lastiger. Wij neusden een...

Dit is het recept van de Haagse Hopjestaart van Jeanette uit Heel Holland Bakt

De Haagse Jeanette doet het al vanaf het begin van het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt erg goed...

Lekker snuffelen! Deze rommelmarkten vind je in januari en februari 2020 in Den Haag

We kunnen ons bijna niets leukers voorstellen om te doen op een (regenachtige) zondag dan heerlijk t...
Page 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.