Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Video: Het Mauritshuis in Den Haag is weer open en zo ziet het er nu uit

Door Lizette Bremer 1 juni 2020

Yes! Naast de terrassen, die overal in de stad te vinden zijn, kun je ook weer naar het museum. We namen een kijkje in het Mauritshuis in Den Haag, die vandaag (1 juni 2020) haar deuren weer opende.

De directeur van het Mauritshuis is dolblij weer open te kunnen, na bijna drie maanden dicht te zijn geweest door de coronacrisis. En wij zijn blij dat we er weer heen kunnen! De nieuwe directeur (sinds 1 april), Martine Gosselink, staat ons vrolijk op te wachten bij de ingang.

“Ik heb er ontzettend veel zin in”, zegt ze. “Vandaag is een supermooie dag voor ons, dus ik wil iedereen persoonlijk verwelkomen.”

Lekker rustig

In het Mauritshuis zijn, op de grond, duidelijke aanwijzingen geplakt, waarbij vaste looproutes worden aangegeven. Rode strepen op de grond geven de minimale afstand van 1,5 meter aan bij een wachtrij. In de zalen mogen maximaal vier of zes personen tegelijk komen, afhankelijk van de zaalgrootte. Verder geldt er een tijdslot, waarbij je op een vast tijdstip aankomt en ook weer vertrekt. Er mogen maximaal 20 bezoekers tegelijk in het museum.

Verder is alles in het mooie Mauritshuis vertrouwd. En toegegeven, lekker rustig kunst kijken is het wel. Voor het eerst waren we helemaal alleen met het Meisje met de parel. Wat is ze toch mooi!

Online reserveren

Tickets kun je online reserveren, de toegangsprijs is €15,50 (jongeren tot 18 jaar gratis). Op de site van het Mauritshuis kun je ook rustig alle regels voorafgaand aan je bezoek lezen.


Meer over Mauritshuis ontdekken?

Mauritshuis musea

Gesloten10:00 - 18:00

Plein 29, Den Haag

Bekijk meer:musea

Meer over

Doen Video

adv.