Video: De CPC is afgelast vanwege het slechte weer

Door Allan Vos 10 maart 2019

Deze grauwe zondag 10 maart gaat de boeken in als de eerste dag dat de CPC niet doorgaat. Door de slechte weersvoorspelling met regen en zware windstoten heeft de organisatie samen met burgemeester Pauline Krikke besloten de hardloopwedstrijd niet door te laten gaan. Maar niet iedereen wist dat de CPC niet doorging…

Een hoop teleurgestelde gezichtjes op zondagochtend bij het Malieveld. Niet iedereen had ’s ochtends vroeg het nieuws al meegekregen dat de City Pier City Loop vanwege het slechte weer was afgelast.

Eén kilometerloop

Om 9:30 zou er voor het eerst een speciale loop zijn met een lengte van 1 kilometer om jonge kinderen en kinderen met een handicap de kans te geven ook deel te nemen aan deze 45ste editie van de City Pier City Loop. Maar door het vroege tijdstip stonden er toch een hoop ouders met hun kinderen voor de gesloten hekken van het deelnemersterrein. Vooral expats hadden de informatie niet meegekregen.

Afgelast

Burgemeester Pauline Krikke vertelde ons dat ze het enorm jammer vindt voor de 41.000 deelnemers, maar ook voor de organisatie van de CPC. Maar ze kon ieders veiligheid niet garanderen wanneer de hardloopwedstrijd plaats had gevonden. “Ik was hier vanochtend al heel vroeg en heb deze moeilijke beslissing moeten nemen”, vertelt ze voor onze camera. “Ik hoop dat we komend jaar deze 45ste jubileumeditie over kunnen doen en dat we dan een stuk beter weer hebben.”

Lees ook:

De CPC afgelast: 7 x dit kun je doen

De CPC 2019 is afgelast! Jammer de pammer. Maar helemaal vervelend als je helemaal uit Schubbekuttev...
City Pier City Loop 2017. Foto Frank Jansen AD

OMG! CPC Loop 2019 is afgelast

De CPC Loop 2019, oftewel: de City-Pier-City waar heel Den Haag al maanden naar uit keek is afgelast...

Video: Wij gingen op zoek naar de schimmel en scheuren van het Binnenhof

In 2020 is het zover. Dan wordt het Binnenhof gerenoveerd en dat duurt tot maar liefst tot 2025. Het...

adv.