Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Preview fototentoonstelling Erwin Olaf: Van bondage tot het koninklijk huis

Door Joyce Hoogland 14 februari 2019

Fotograaf Erwin Olaf wordt dit jaar 60 en dat viert hij met een dubbeltentoonstelling in Den Haag. Vanaf zaterdag 16 februari kun je in het Fotomuseum en het Gemeentemuseum een overzicht van zijn werk zien en wij mochten vandaag al even kijken.

Zo’n grote tentoonstelling van Erwin Olaf is niet niks. Bij de persconferentie was dan ook veel internationale pers aanwezig. Zelf beschrijft de fotograaf deze expositie als een reis door zijn hoofd “Je ziet de woedende boze man maar ook de aardige”. En op de vraag of hij ooit met pensioen gaat kon hij een heel fijn antwoord geven: “Een fotograaf stop nooit!”

Dubbelexpositie

In het Gemeentemuseum zijn nieuwere werken van Erwin Olaf te bekijken. Zelf zei hij daarover dat hij op deze werken het meest trots is . “Na 2004 zat ik beter in mijn vel dan daarvoor en dat is goed te zien op de foto’s. Ik sta echt voor 100% achter dit werk”.

De foto’s zijn heel indrukwekkend. Van de serie ‘Berlijn’ krijgen we kippenvel terwijl de serie ‘Hope, Grief, Rain’ juiste sombere gevoelens oproept. Natuurlijk mogen de foto’s van het koninklijk huis niet ontbreken. Daarmee wil Erwin laten zien dat ook een kunstfotograaf gewoon in opdracht kan werken.

In het naastgelegen Fotomuseum zijn foto’s van de jaren daarvoor te zien en daar moet je je wel even op voorbereiden. Zeker als je vooral het nieuwe werk kent, want hier zitten best heftige beelden tussen. Alles is tot in de details geënsceneerd, maar nu gaat het om series als ‘SM in Holland’. Je kunt je wel voorstellen dat je daar ongemakkelijk van kan worden.

Lees ook:

Dat is gaaf! In Den Haag komt een expositie van fotograaf Erwin Olaf

Erwin Olaf is een hele grote naam in de fotografiewereld. Hij maakte bijzondere portretten van de ko...
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

adv.