Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heftig! Gewonden bij de opening van Mediamarkt in Mall of the Netherlands

Door Joyce Hoogland 10 oktober 2019

In het vernieuwde winkelcentrum van Leidschendam Mall of the Netherlands is vandaag (donderdag 10 oktober) een nieuwe vestiging van de Mediamarkt geopend. Het moest een gezellig feestje worden waarbij de eerste 100 bezoekers draadloze oordopjes kregen, maar dat liep uit tot een drama. 

Het onderstaande filmpje lijkt wel in Amerika te zijn opgenomen tijdens black friday. Honderden klanten stormen de nieuwe Mediamarkt binnen, onderweg sneuvelen er scanpoortjes en raken mensen in de verdrukking, meldt het AD.

Opening

De Mediamarkt zou vandaag om 09.30 uur openen, maar door de grote massa mensen voor de deur opende de winkel eerder. Volgens een woordvoerder van de politie zijn daarbij tientallen mensen in de verdrukking gekomen en sommige van hen raakten gewond, aldus het AD. Er waren gelukkig wel hulpverleners aanwezig om de mensen te helpen. Het zou gaan om kleine medische kwalen als kneuzingen of benauwdheid. Drie personen  zijn uiteindelijk naar een ziekenhuis gebracht.

Meer dan 500 mensen

De eerste koopjesjagers stonden vannacht al voor de deur en dat werden er dus met het uur meer. Volgens winkelmanager Paddy van den Berg ging het mis omdat er te veel mensen waren. “We gingen uit van hooguit 300 bezoekers, maar rond 09.00 uur waren het er al ruim 500. In overleg met de politie hebben we daarop besloten eerder open te gaan.”

Een bezoeker maakte onderstaande filmpje: “Er werd geduwd, getrokken en de sfeer was over het algemeen niet op zijn best. Na een halfuurtje gaf ik het op, want ik ging het toch nooit meer halen. Toen ben ik naar een plaats gegaan om alles te filmen, want zo iets maak je niet elke dag mee.”

Lees ook:

Wow! Er komt een gigantische boekenwinkel in de Mall of The Netherlands

De Haagse boekenwinkel Paagman opent in 2020 in de toekomstige Westfield Mall of the Netherlands in ...

Nieuw: Binnenkort schoenen shoppen in Mall of the Netherlands

Het winkelcentrum van Leidsenhage wordt de grootste overdekte shoppingmall van Nederland: ‘Mall of t...

Deze dameswinkels openen in Mall of the Netherlands

Volgend jaar opent het grootste overdekte shoppingcentrum van Nederland, gewoon hier om de hoek. Mal...

Wij gingen voor een high tea naar Mall of the Netherlands

In het vernieuwde winkelcentrum van Leidsenhage, Mall of the Netherlands, worden steeds meer zaken g...

Foto’s & video: Wij gingen shoppen in Mall of the Netherlands

Vorige week zijn er maar liefst 14 nieuwe zaken geopend in het vernieuwde winkelcentrum van Leidsenh...

adv.