Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ontspanning nodig? Aqua yoga is het medicijn

Aangeboden door Aqua yoga 4 november 2019

Stél dat je gewichtsloos zou kunnen bewegen, dat zou de kans op blessures aanzienlijk verkleinen. Het kan met aqua yoga. Elke maandag van 18.55 tot 19.55 uur bij zwembad de Fluit. ”Naast dat we aan kracht en balans werken is het ook heerlijk ontspannen in het water”, vertelt instructrice Alexandra van der Toorn.

Nieuwsgierig als we zijn, doen we natuurlijk gewoon een lesje mee. De lessen worden gegeven in Zwembad de Fluit in Leidschendam. Tot onze verbazing is het bad verwarmd tot 33 graden waardoor het water heerlijk aanvoelt. Ook is de bodem verstelbaar (1.30 cm/ 1.40 cm) en we hebben alle privacy, want het bad is door een flexibele wand afgeschermd van de rest van het zwembad. We hebben alle tijd om ons rustig om te kleden in de ruime kleedhokjes en er zijn gratis lockers beschikbaar.

Aqua Yoga | Beeld: Alexandra van der Toorn

Aqua yoga

Wat is aqua yoga? Alexandra legt uit: ”Aqua yoga is een ontspannen yogasessie in het water met traditionele yogaposes, kracht-, duo-, en balansoefeningen en veel aandacht voor de ademhaling.”

Tijdens de les doen we een loopmeditatie, buikspieroefeningen, verschillende yogaposes en we sluiten af met tien minuten ontspanning. Het water levert extra weerstand op waardoor de oefeningen intenser aanvoelen. Tegelijkertijd worden gewrichten ontlast door de gewichtsloosheid van het water. Dit voelt goed!

Voor wie

Ook leuk: elke les is anders. Waardoor je elke week weer verrast wordt met nieuwe oefeningen. En of je nou jong, oud, zwanger, fysieke beperkingen of blessures hebt, iedereen kan mee doen met de les.

”Toen ik hoorde van aqua yoga in Zwembad de Fluit heb ik me meteen ingeschreven. Gelukkig was het precies wat ik hoopte wat het zou zijn. Ik ben erg blessuregevoelig en zo kan ik toch werken aan mijn gezondheid, op een veilige manier”, vertelt een vaste deelnemer.

Aqua Yoga | Beeld: Alexandra van der Toorn

Meedoen

Even wat praktische informatie op een rij. Alexandra is al acht jaar sportcoach en vier jaar yoga instructeur. De lessen vinden elke maandagavond plaats van 18.55 tot 19.55 uur in Zwembad de Fluit. Het zwembad is goed te bereiken met openbaar vervoer (de tram 6 stopt vlakbij – Burgemeester Kolfschotenlaan) en er is voldoende (gratis) parkeerplaats voor de deur.

Je kunt kiezen uit een losse les, een abonnement of een strippenkaart. Een strippenkaart voor 10 lessen kost €110,- en is 15 weken geldig. Een proefles kost € 10,-. Het is ook mogelijk om op donderdagavond lessen te volgen bij Zwembad de Escamphof in Den Haag. Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar. Mis je een les? Dan kun je die op een andere dag inhalen. Lezers van indebuurt krijgen één extra les bij de aanschaf van een strippenkaart.

Lijkt het je wat? Bel of mail Alexandra via 0637303647 of [email protected] voor meer informatie. Veel plezier! 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Aqua yoga. Meer over Aqua yoga ontdekken?

Aqua yoga sport en bewegen

Fluitpolderplein 1, Leidschendam

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.