Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hardlopen in warm weer: 4 x waar je op moet letten

Aangeboden door Zier Running 27 juli 2019

Hardlopen met warm weer. Hoe doe je dat? Het kwik kan zomaar weer oplopen tot wel boven de 25 graden. Maar jij als fanatieke hardloper wil natuurlijk geen training missen. Hier wat tips van de specialist op het gebied van hardlopen: Zier Running.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

1. Drinken, drinken en nog eens drinken

Beeld: Pexels

Wist je dat je prestatie al met 10% achteruit gaat wanneer je 2% van je lichaamsgewicht aan vocht verliest? Neem dus een extra bidon water of sportdrank mee tijdens jouw run. Sportdrank van bijvoorbeeld Powerbar bevat een uitgebalanceerde mix van onder andere koolhydraten, elektrolyten voor optimale hydratatie en cafeïne. Hierdoor wordt de wateropname van je lichaam verbetert, je uithoudingsvermogen behouden en wordt kramp tegen gegaan.

2. Draag de juiste kleding

Beeld: Pexels

In welke kleding loop jij hard? Wanneer je in functionele hardloopkleding voor heren of dames loopt wordt zweet snel en efficiënt afgevoerd. Hierdoor blijft je lichaam droog en koel, en behoud je comfort. Het ventilerende materiaal zorgt er ook voor dat je jouw lichaamswarmte kwijt kan. Katoenen kleding voert daarentegen zweet niet af maar houdt het vast waardoor je shirt na een warme run nat van het zweet wordt. Dit is erg oncomfortabel.

3. Een verkoelende pet

Beeld: Pexels

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt tijdens jouw warme run maar een pet kan je een verkoelend en comfortabel gevoel geven. De zon schijnt niet in je ogen en je houdt je hoofd koel door het ademende materiaal.

4. Vermijd het heetste moment van de dag

Beeld: Pexels

Wanneer je een vrije keuze hebt op welk tijdstip je jouw rondje wil gaan lopen, doe dit dan niet op het heetst van de dag. Tussen 11 uur ’s ochtends en drie uur ’s middags is de straling van de zon het meest intens. Loop jouw trainingsrun dus lekker vroeg in de ochtend of in de avond.

Wil je meer tips?

Lees dan onderstaande artikelen of kom een keer langs bij Zier Running!

Tippie! Deze hardlooptraining is superleuk en het is nog gratis ook

Ken je de Zier Running Club al? Zo niet, dan mis je wat heel leuks! Elke eerste donderdag van de maa...
City-Pier-City Den Haag. Foto ANP

Hardlopers opgelet! Met deze 5 tips ga jij keihard op de CPC

Aanstaande zondag 10 maart is het zover : de CPC Loop 2019 vindt weer plaats in Den Haag. Duizenden ...

Meer over Zier Running ontdekken?

Zier Running schoenenwinkels

Gesloten10:00 - 18:00

Laan van Meerdervoort 632, Den Haag

Bekijk meer:schoenenwinkels
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.