Getest: zo hebben wij yoga nog nooit gedaan

Aangeboden door Helder Yoga 5 april 2019

Ken je die fijne yogaschool Helder Yoga op Scheveningen al? De yoga school is pas een half jaar open, maar de reacties zijn geweldig. Tijd om eens een lesje uit te proberen.

Op de website zien we een hoop verschillende lessen en workshops staan. Zo kun je er, naast yogalessen ook terecht voor mindfulness training en geven ze verschillende yogaspecials. Wij kiezen voor de Hatha yoga op zaterdagochtend van 10.45 uur tot 12.00 uur. Hatha yoga is een rustige vorm van yoga die zorgt voor balans in je energie. En dat kunnen we wel gebruiken na een drukke week.

Dichtbij de zee

De les begint. Beeld: Indebuurt Den Haag

Helder yoga bevindt zich op vijf minuten van het strand dus we ruiken de frisse zeelucht als we aan komen fietsen. We hadden net zo makkelijk met de auto kunnen komen trouwens, want er is voldoende parkeerplek en het parkeren kost tot 18.00 uur helemaal niks. Rachel, de lerares en tevens de eigenaresse van Helder Yoga begroet ons vrolijk als we vervolgens naar binnen stappen. Ze legt ons uit waar we onze spullen kunnen laten, biedt ons een kopje thee aan, en we stappen de zaal in.

Goede sfeer

Als iedereen zijn spulletjes heeft klaar gelegd (je mag gratis verschillende kussentjes, dekens en andere rekwisieten pakken) kan de les in de sfeervolle, ruime zaal beginnen. Er staat zachte, fijne muziek op en de kaarsjes staan aan. Rachel vraagt of er blessures zijn en na drie keer ‘ommm’ en een paar diepe ademhalingen start te les. De les is vol, maar niemand ligt elkaar in de weg doordat Rachel van te voren de matjes heeft klaargelegd. Super fijn!

Nu valt het kwartje

Beeld: Helder Yoga

Wij zijn geen groentjes wat yoga betreft, maar ook geen doorgewinterde yogi’s. Een terugkomend probleem wat wij ervaren bij verschillende yogascholen is dat we de gewenste houding nét iets anders doen dan hoort, omdat het het niet helemaal snappen. Bij Helder Yoga hadden we dat probleem (eindelijk) niet en dat was super fijn! Rachel leid je stapsgewijs door de oefeningen, ze is goed te verstaan en de lessen zijn in het Nederlands. Daarbij loopt ze door de les om je te corrigeren waar nodig. Die downward facing dog voelde nog nooit zo goed 😉

Aanrader

Wil je beginnen met yoga? Of zoek je een leuke yogaschool die niet zo ‘massaal’ is? Met een fijne sfeer, een lekker kopje thee, een breed aanbod en goed verstaanbare lessen? Dan moet je naar Helder Yoga. Een les uitproberen kost je nu maar €7,50. Bekijk de aanbieding hieronder.

Kom yoga proberen voor € 7,50

Helder Yoga  is ontstaan om yoga met zoveel mensen te delen om zo samen de wereld een klein beetje m...

Lees ook:

5 redenen waarom je nu naar de yogastudio moet gaan

Is yoga goed voor je? Ja! Vooral nu de donkere dagen er weer aan komen. Kou, natheid en minder dagli...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Helder Yoga. Meer over Helder Yoga ontdekken?

Helder Yoga yoga

Kranenburgweg 180M, Den Haag

Bekijk meer:yoga

adv.