Dit mag je niet missen: De zwaarste strandrace ter wereld is terug op Scheveningen!

Door Joyce Hoogland 10 september 2018

Vorig jaar november was het stil op Scheveningen…Maar dit jaar niet! Want de Red Bull Knock Out strandrace is na een jaar afwezigheid weer terug in Den Haag. Het is voor de motorcrossers loodzwaar en voor het publiek erg lawaaierig.

Dit jaar kan het publiek nog meer genieten van vette bochten en vliegwerk want het parcours is verplaatst richting de Pier en daardoor dichterbij de fans.

Spektakel

Of je nou van motorcross houdt of niet, deze zwaarste strandrace ter wereld zorgt voor een waar spektakel. In het parcours zijn diverse obstakels gemaakt zoals The wall of death. Uuh! Dat is een bijna verticale muur met een kleine jump.

Wat er zo heftig aan deze race is? Het is een afvalrace, een soort marathon die de rijders en hun motoren totaal uitput. In de eerste ronde starten 1000 crossmotoren en daar zijn er in de finale nog 750 van over. Als je het tot de finishlijn haalt, ben je maar liefst 3 uur aan het rijden, door het mulle zand, over hobbels en door scherpe bochten.

Handige info

De Red Bull Knock Out race is zaterdag 10 november 2018. Het parcours loopt over het strand vanaf de Pier naar de haven en weer terug. De kwalificatie met 1000 rijders begint om 10.00 uur en duurt 1 uur. De snelste 750 plaatsen zich voor de finale die 2 uur lang duurt.

Meer over

Nieuws Sport

adv.