Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen vuurwerkshow bij de Hofvijver. Dit weten we over oud en nieuw 2020/’21 in Den Haag

Door Joyce Hoogland 19 oktober 2020

Zodra de dagen korter worden kijken we uit naar de feestmaand, al is het de vraag hoe feestelijk het dit jaar kan worden. Vieren we de jaarwisseling straks allemaal via de webcam? Proosten we virtueel op een beter jaar? En kunnen we nog op afstand van een beetje vuurwerk genieten? Veel vragen die nog niet allemaal beantwoord kunnen worden.

Den Haag is al een paar jaar dé plek van het Nationale aftelmoment. Op de Hofvijver wordt op 31 december om 12 uur ’s nachts prachtig voorwerk afgestoken wat ook via de NOS te bekijken is. We vallen gelijk met de deur in huis. Dat gaat dit jaar niet door.

Geen aanvraag

Burgemeester van Zanen zei tijdens de raadvergadering dat de NOS geen aanvraag heeft gedaan voor het Nationaal aftelmoment. Jan van Zanen ‘Ik had het overigens lastig gevonden als er wel een aanvraag zou liggen, omdat het heel veel mensen getrokken zou hebben”, lezen we bij OmroepWest.

Vreugdevuur

Of de vreugdevuren op Scheveningen en Duindorp wel doorgaan weten we over zo’n vier weken. De vergunning voor twee stapels van 10 bij 10 bij 10 meter zien er goed uit volgens de burgemeester. Maar corona kan nog roet in het eten gooien.

Voor de jaarwisseling worden meerdere plannen gemaakt. Begin december wordt duidelijk wat er mogelijk is, máár ook dan kunnen er eind december nog dingen veranderen door het coronavirus.

Lees ook:

Foto & video: Koopavond tijdens de tweede corona-lockdown in Den Haag

Woensdagavond was de 'laatste' avond. Om 22.00 uur ging alles dicht. Ook de koopavond moet eraan gel...

Tweede corona-lockdown is een feit. Dit vinden Haagse ondernemers: ‘Dit is k*t’

“We gaan naar een gedeeltelijke lockdown”, zegt Mark Rutte tijdens de persconferentie van dinsdag 13...

adv.