Door deze opleiding is Jeroen nu chef-kok en heeft Ruben een eigen zaak
Het is alweer héél lang geleden dat Jeroen van Brecht en Ruben Dorland hun kook- en bak skills op de Haagse…
Aangeboden door François Vatel
Misschien komt de volgende Rudolph van Veen of Pierre Wind wel van deze vmbo-school: François Vatel. De prijswinnende Haagse vmbo-school viert dit jaar zijn 75e verjaardag met een gloednieuwe keuken. Dat is goed nieuws voor leerlingen én restaurantgasten.
Elke maandag, woensdag, donderdag en vrijdag kun je voor 9,50 euro een driegangenlunch eten bij Restaurant Vatel. Op donderdag serveren de leerlingen een driegangendiner met amuse voor 14,50 euro. En dat maken ze nu in de supernieuwe keuken.
Cees van der Ende is oud-directeur van François Vatel. Hij opende samen met Peter Lamers – voorzitter van het College van Bestuur van de Scholengroep Spinoza – de nieuwe keuken.
“Net als directeur Marco van Wijngaarden vind ik dat goed onderwijs gepaard gaat met bepaalde investeringen”, zegt Peter. “Als wij leerlingen goed opleiden, is dit een prima zaak voor de horeca in de Haagse regio. Kortom, deze nieuwe keuken mag je zien als een ‘diepte-investering'”.
Lees verder onder de foto’s >
Foto’s: François Vatel
Peter: “Naast het 75-jarig bestaan van de school vieren we de ingebruikname van de keuken waar de leerlingen door vakbekwame docenten worden opgeleid. Toen de school twintig jaar geleden naar deze locatie in Mariahoeve verhuisde, hebben we de keuken meegenomen. Daarom had de school behoefte aan een vernieuwde keuken.”
François Vatel is de oudste horeca- en bakkerijschool van Nederland. De naam van de vmbo-school is geen toeval: François Vatel was in de zeventiende eeuw een wereldberoemde kok. “Hij maakte met zijn fantastische gerechten indruk op de rest van de wereld”, zegt Peter. “Het is daarom mooi dat je als school zijn naam kunt dragen.”
François Vatel is een kleine, overzichtelijke school waar 12- tot 18-jarigen de liefde voor koken en bakken direct kunnen omzetten in de praktijk. In de onderbouw krijgen ze al een aantal uren praktijk in koken en bakken, wat een super fijne basis vormt voor een carrière in de horeca. Door de samenwerking met ROC Mondriaan stromen de leerlingen nóg makkelijker door naar andere horecaopleidingen op mbo-niveau.
Wil je meer weten over François Vatel? Op 19 oktober 2022 is er een een extra open huis van 17.00 tot 20.00 uur. Neem alvast een kijkje bij alle opleidingen van François Vatel of bel naar 070-340000 voor een rondleiding.
Aangeboden door Lyceo
Aangeboden door François Vatel
In onze gids
Nu gesloten
Populaire rubrieken