Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo gaat een woningbezichtiging in coronatijd: ‘Kopen kan juist nu een goed moment zijn’

Aangeboden door Rottgering NVM Makelaars 27 maart 2020

Ook de huizenmarkt in Den Haag staat tijdens deze coronacrisis voor een uitdaging. Wij belden  Röttgering NVM Makelaars even op met een paar dringende vragen. Zoals: kunnen ze voorspellen hoe de huizenmarkt er over een paar maanden uitziet en hoe gaat een bezichtiging nu in z’n werk?

Röttgering NVM Makelaars bestaat al sinds 1972 en weet wel zo’n beetje alles van de woningmarkt in Den Haag. Hét kantoor dus om deze vragen aan voor te leggen.

“Onze bezichtigingen lopen gewoon door”, vertelt Esther Offringa, die onlangs als makelaar-taxateur startte bij Röttgering NVM Makelaars. Esther zit al sinds al sinds 1990 in het vak, maar de coronacrisis is iets nieuws. “Maar ik hou wel van een uitdaging”, zegt ze.

‘Ik was nog nooit zo blij met een afzegging’

Nergens aanzitten

Hoe verlopen die bezichtigingen nu? Esther: “Voor de veiligheid van onze cliënten en onszelf moeten we even heel streng zijn. Dat betekent dat we alle richtlijnen van het RIVM nauwkeurig opvolgen. Van tevoren sturen we al een mail, met het verzoek om af te zeggen als iemand verkouden is. Dit gebeurde laatst en ik ben nog nooit zo blij geweest met een afzegging.”

Bij een bezichtiging geldt: maximaal drie personen aanwezig, waarvan één medewerker van Röttgering. Esther: “En als de volgende cliënt te vroeg is moeten ze even buiten wachten. Voor alle bezichtigingen geldt: anderhalve meter afstand en nergens aanzitten. Na elk bezoek maken we alles zo goed mogelijk schoon. We zijn nu steevast uitgerust met doekjes, schoonmaakmiddelen en handschoenen.”

Esther Offringa. Foto: privébezit

Verspreid

Als Esther bij een gezin thuiskomt voor bijvoorbeeld een taxatie is ze ook streng. “Voor ieders bestwil vraag ik met klem om niet allemaal tegelijkertijd in een kamer te zijn en afstand te houden.” Een NVM Open Huizen Dag is er even niet bij, maar Röttgering heeft toch een manier gevonden om meerdere geïnteresseerden naar een huis te laten kijken: “Maximaal twee geïnteresseerden naar binnen en vaste tijden afspreken verspreid over de dag.”

Volgens Esther zijn er niet minder bezichtigingen ingepland sinds het uitbreken van de coronacrisis, maar een paar afzeggingen zijn er wel. “Omdat het voor veel mensen qua werk een onzekere tijd is. En mensen die hun huis al verkocht hebben, die moeten wel gewoon doorgaan met zoeken naar woonruimte.”

Begrip

Röttgering neemt zelf volop haar verantwoordelijkheid in deze tijd. “We hebben een woning in verkoop in een appartementencomplex voor senioren. Daar plannen wij bewust geen bezichtigingen in omdat het een kwetsbare groep betreft. En wij hebben alle begrip voor verkopers die nu even geen potentiële kopers over de vloer willen”, vertelt Esther.

Hoe gaat de nabije toekomst voor de huizenmarkt eruit zien? Esther: “Dat weet nog niemand, en het is voor iedereen afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt. We krijgen hoe dan ook te maken met een recessie, en we merken dat dit voor angst zorgt bij kopers. Ook verkopers kunnen iets minder behoefte hebben om vaart te maken.” Maar de situatie is dubbel want: “Juist nu is er minder concurrentie op de woningmarkt. Juist nu zou kopen een goed moment zijn.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rottgering NVM Makelaars. Meer over Rottgering NVM Makelaars ontdekken?

Rottgering NVM Makelaars makelaars

Gesloten08:30 - 17:30

Breitnerlaan 285, Den Haag

Bekijk meer:makelaars

Lees ook:

5 redenen waarom Röttgering NVM Makelaars een goed idee is

Ga jij je huis verkopen? Dan kun je ervoor kiezen om zelf de rol van makelaar op je te nemen. Maar h...

Handig: 5 x Haagse koopwoningen met een bedrijfsruimte

Of het nou een kantoortje aan huis is, of een complete winkel. Nu veel mensen thuis moeten blijven w...

Pas op! Je mag je huis niet meer verhuren aan toeristen

Voor de een in het een leuke manier om wat bij te verdienen, voor de ander is het ellende omdat de '...

adv.