Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor de woningbezitters: dit kun je doen om je maandlasten te verlagen

Aangeboden door Finzie Zoetermeer – Den Haag 5 december 2019
Lagere woonlasten willen we natuurlijk allemaal wel. Maar eh… hoe bereik je dat dan? “In veel gevallen kan het oversluiten van je hypotheek de maandlasten omlaag brengen”, weet Rob Hermans, financieel coach bij Finzie Den Haag. Klinkt interessant, hier willen we het fijne van weten!

Hoe zat het ook alweer

Even terug naar het begin: wat betekent het oversluiten van je hypotheek? “Bij het oversluiten van je hypotheek los je jouw huidige hypotheek af met het geld van een nieuwe hypotheek”, legt Rob uit. Dit kan op twee manieren: intern of extern. Intern oversluiten wil zeggen dat je bij dezelfde bank blijft, terwijl extern oversluiten betekent dat je overstapt naar een andere geldverstrekker.

Voor wie is het interessant?

“Er zijn verschillende gevallen waarin het oversluiten van je hypotheek voordelig kan zijn”, weet Rob. Aan wat voor situaties kunnen we dan denken? “Bijvoorbeeld als je rentevaste periode bijna afloopt of wanneer de huidige hypotheekrente veel lager is dan die waartegen je jouw hypotheek hebt afgesloten. Daarnaast kan het interessant zijn wanneer de gezinssamenstelling verandert, bijvoorbeeld omdat je gaat samenwonen of kinderen krijgt.” Doordat de hypotheekrente op dit moment heel laag is, levert oversluiten in de meeste gevallen lagere woonlasten op.

Hier moet je op letten

Voor je jouw hypotheek oversluit, is het belangrijk om na te gaan of het in jouw situatie mogelijk is. “Om te kunnen oversluiten, moet je woningwaarde hoger zijn dan de hypotheekwaarde. Anders is de kans klein dat een geldverstrekker toestemming geeft om je hypotheek over te sluiten”, weet Rob. Je hypotheek oversluiten is overigens niet gratis. Rob licht toe: “Je krijgt te maken met advies- en bemiddelingskosten en eventueel met notaris- en taxatiekosten en een eventuele boete als de rentevaste periode nog niet voorbij is.”Wil je weten of dat ook voor jou geldt, neem dan snel contact op met Finzie Den Haag want zij zijn expert op dit gebied.

Advies over jouw persoonlijke situatie

Twijfel jij of oversluiten in jouw situatie een goed idee is? Dan helpen Rob of Rene van Finzie Den Haag  je graag door samen te kijken wat dit voor jou oplevert. Als financieel coach zijn zij goed op de hoogte van de huidige regelgeving, zodat zij precies kunnen berekenen wat de potentiële kosten en besparingen zijn. Goed om te weten: het eerste gesprek is altijd volledig vrijblijvend én gratis. Een afspraak maken doe je via deze link.

Meer over Finzie Zoetermeer – Den Haag ontdekken?

Finzie Zoetermeer – Den Haag dienstverlening

Gesloten09:00 - 17:00

Boerhaavelaan 40, Zoetermeer

Bekijk meer:dienstverlening

adv.