Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vergeet de Puch of Tomos: dit is waarom de e-scooter populair is in Den Haag

Aangeboden door Fast & Furious Scootershop 2 juli 2020

Vanaf 1 december 2020 is het bye bye voor oudere modellen brom- en snorfietsen op benzine in Den Haag. De milieuzone die in heel de stad gaat gelden moet zorgen voor een schonere lucht. Maar hoe racen we dan van A naar B zonder afhankelijk te zijn van de auto of het OV? Elektrisch natuurlijk! De e-scooter is hot, merken ook verkopers. “Het suffe imago van elektrisch rijden is echt verleden tijd.”

Laten we eerst even de voordelen van elektrische scooters en brommers opnoemen. Ten eerste: ze zijn beter voor het milieu (duh). Geen stinkende uitlaatgassen en geen lawaai. Nummer twee: het is goedkoper! Benzine is namelijk duurder dan elektriciteit. Daarbij is er veel minder onderhoud nodig bij een e-scooter, wat echt behoorlijk wat kosten bespaart.

Punt drie: een e-scooter hoeft niet opgestart te worden na bijvoorbeeld een stop voor een verkeerslicht. De motor is áltijd direct klaar voor gebruik. En de oplaadtijd? Dat is te overzien, dat kan bijvoorbeeld ’s nachts. Bekijk hier alle elektrische scooters en brommers van Fast & Furious.

Hipper

Niet zo gek dus dat bij scooterwinkel Fast & Furious de verkoop is verdubbeld. Dat zou door de coronacrisis kunnen komen denken medewerkers van de winkel: mensen zijn minder enthousiast om met de tram te gaan. Ook steeds meer jongeren komen naar de shop: “Het imago wordt steeds hipper, en de e-scooters hebben een veel strakker en moderner uiterlijk dan voorheen”, vertelt Jack, technicus en medewerker van Fast & Furious. “Naast alle voordelen van elektrisch rijden vinden mensen het uiterlijk belangrijk, en dat begrijpen wij. Wij besteden heel veel aandacht aan het esthetische gedeelte.”

Een andere reden voor het toenemende aantal verkopen is dat de prijs/kwaliteit verhouding een stuk beter is geworden, en dat op zich maakt al een groot verschil. Prijzen zijn flink gezakt want voorheen kostte een elektrische scooter zo rond de € 4500,-, en vandaag de dag kun je al een e-scooter kopen voor net iets meer dan €1500,-.

Tekst gaat verder onder de foto

Kekke modelletjes toch? Foto: Fast & the Furious

Pimpelpaars

Over het uiterlijk van de e-scooters gesproken, je kunt jouw scooter eruit laten zien zoals jij dat wilt. Iedere scooter en scootmobiel kan helemaal gepersonaliseerd worden: je kunt bij Fast & Furious online allerlei accessoires en extra’s aanvragen. Die worden vervolgens kosteloos gemonteerd. Denk aan een voor- of achterdrager, windscherm of high tech richtingaanwijzers.Een e-scooter kun je hier trouwens ook leasen, vanaf €19,- per maand.

En wil je hem helemaal pimpelpaars of kanariegeel? Kan ook. Ga je voor een bella Vespa dan kun je terecht bij de Vespa-specialisten van Fast & Furious Scooters. Tip: ze hebben de nieuwste Piaggio Zip en Vespa Sprint modellen in het assortiment 🙂 Bekijk hier alle elektrische scooters en brommers! 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Fast & Furious Scootershop. Meer over Fast & Furious Scootershop ontdekken?

Fast & Furious Scootershop

Vandaag gesloten

Koperweg 21, Alphen aan den Rijn

Lees meer:

Het is definitief: Je mag niet meer op je Tomos of Puch door Den Haag rijden

'Tomos te koop: 2-takt uit 2010, rijdt als een zonnetje'. Als die zo goed rijdt, waarom verkoop je '...

adv.