Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Naar een Haags museum gaan kan gewoon vanuit huis: Hier heb je een voorproefje

Aangeboden door Huis van het boek 26 maart 2020

Ben je echt even helemaal klaar met Netflix? Het oudste boekenmuseum ter wereld Huis van het Boek regelt voor jou interessante, grappige en ontroerende online tentoonstellingen die jou even naar een andere wereld voeren.

Steeds meer horeca in Den Haag komen tijdens de coronacrisis bij je thuis, maar wist je dat een museumbezoek ook gewoon vanuit je huiskamer kan? De deuren van Huis van het boek (voorheen Museum Meermanno) aan Prinsessegracht 30 zijn net als andere musea voorlopig gesloten. Maar dat betekent niet dat je deze lente zonder cultuur komt te zitten!

Boekenwurm

Want Huis van het Boek werkt vanuit huis enthousiast verder aan mooie nieuw materiaal om virtueel naar jou toe te brengen. We hebben al gekeken en het online aanbod wordt regelmatig uitgebreid: je kunt de komende weken dus gewoon ‘naar het museum’:)

De video over de oprichter van het museum: boekenwurm Baron van Westreenen is zeker het bekijken waard. Het museum is gevestigd in het prachtige pand waar hij woonde, en in het filmpje zie je hoe het allemaal begonnen is aan de Prinsessegracht.

Ook leuk: bewonder de mooiste handschriften van de hele wereld. Het museum deelt enkele van deze topstukken de komende weken online. Wij waren zwaar onder de indruk!

Tekst gaat verder onder de foto

Hier zie je een voorproefje van de tentoonstelling over oprichter van het museum Baron van Westreenen

Dit is hoe het werkt

In de korte video’s vertellen de conservatoren je alles over de topstukken, geven medewerkers je een kijkje achter de schermen en verrast het museum je binnenkort misschien zelfs wel met online workshops. Het museum kijkt ook of het lukt om online te laten zien hoe een tentoonstelling tot stand komt.

Het museum is op 21 maart gestart met een virtuele tour door de prachtige boekzaal. Als je de tour ziet, is het net alsof je een eeuw terug gaat… Laat Netflix even voor wat het is en dompel je onder in de schoonheid van de boeken!

Op hun social media kun je alvast een kijkje nemen: Facebook: @MuseumMeermanno, Instagram: @huisvanhetboek en Twitter @MuseumMeermanno. Geniet ze:)


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Huis van het boek. Meer over Huis van het boek ontdekken?

Huis van het boek musea

Gesloten11:00 - 17:00

Prinsessegracht 3, Den Haag

Bekijk meer:musea

Lees ook:

Kerk Loosduinen

Daarom luiden de kerkklokken in Den Haag woensdagavond een kwartier lang

Heb je het afgelopen woensdag gehoord? De klokken van onder andere de kerk in Loosduinen luidde vana...

Wendeline van kledingwinkel Wwen: ‘Ik kom nu met een koffer vol kleding langs’

Een van de meest kleurige winkels in de Haagse Prinsestraat is toch wel de leuke spullenwinkel Wwen ...
Strandtent Indigo

Dit betekent de coronacrisis voor strandtenten: ‘Misschien gaan we helemaal niet meer open’

In december kijken wij altijd al uit naar het voorjaar. De tijd waarin het weer warmer wordt én wann...

adv.