Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker! Je wordt bij deze sportschool sterk, fit én zen

Aangeboden door De Bakfiets Gym 18 juni 2020

De Bakfiets Gym is tijdens de coronacrisis nooit gestopt, en ze zijn geen leden kwijtgeraakt. Die verschenen trouw bij elke online training. Hoe doet deze gym dat toch? Het antwoord is simpel: bij deze trainingen wíl je gewoon terugkomen, omdat het leuk, gezellig en gelijkwaardig is. Eigenaar Guido van Belle: “Mijn moeder van 63 zit in hetzelfde groepje als een professionele zeiler, en ze heeft ontzettend veel plezier.”

Het motto van de Bakfiets Gym is simpel: ze willen jou het beste moment van de dag bezorgen. Het is precies de reden dat deze sportschool geen slapende leden heeft. Want als sporten leuk is, blijf je het doen. Punt.

Muziek

Guido weet dat als geen ander. Zijn eigen moeder traint bij de Bakfiets Gym, en zij voelt zich geen moment ‘achtergesteld’ bij de anderen in de groep. “Ze doet dezelfde oefeningen als bijvoorbeeld een professionele zeiler in de groep, maar dan op haar eigen niveau en afgestemd op haar gewicht. En we passen de moeilijkheidsgraad van de oefeningen daarop aan”, vertelt Guido. En daarom blijft ook Guido’s moeder terugkomen. Met gemak gebruikt zij nu ook de elastieken en kettlebells, een paar van de vaste attributen die gebruikt worden bij de trainingen. Alle oefeningen zijn simpel, waardoor ze gemakkelijk uitvoerbaar zijn.

‘De trainingen worden gaandeweg steeds zwaarder, en toch merk je daar weinig van’

Wat zeker bijdraagt aan het plezier is de muziek, een belangrijke rode draad bij de Bakfiets Gym. Want niet alleen sport je op de meeste toffe en bijzondere buitenlocaties in Den Haag (hoi strand!), er klinken altijd vrolijke en uplifting deuntjes. Volgens onderzoek is het gebleken dat het dan een stuk leuker is om aan je kracht, conditie en mobiliteit te werken. Iedereen uit de groep krijgt persoonlijke begeleiding, en tegelijkertijd motiveer je elkaar als groep. Maar wat is nou precies het verschil met het populaire bootcamp? 

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: de Bakfiets Gym
Foto: de Bakfiets Gym
Foto: de Bakfiets Gym

Steeds sterker

“Het verschil zit hem echt in de krachttraining. Bootcamp is gericht op cardio, waar je meer heen en weer rent. Een soort ‘entertrainment'”, vertelt Guido. “Wij doen echt aan krachttraining, waardoor je snel resultaat boekt. De trainingen worden gaandeweg steeds zwaarder, en toch merk je daar weinig van. je lichaam kan steeds meer aan en wordt steeds sterker.”

En wat hoort bij inspanning? Juist, ontspanning. En wat dat betreft zit je bij de Bakfiets Gym ook wel goed. Elke training wordt namelijk afgesloten met een uitgebreide meditatie, waarbij er zes minuten lang gefocust wordt op de ademhaling. De spirituele workout krijg je er dus gewoon gratis bij:)

De Bakfiets Gym heeft trouwens ook een op maat gemaakt programma van acht weken, waarbij je gekoppeld wordt aan een coach. Die gaat jou uitgebreid begeleiden op het gebied van beweging, voeding, stress, slaap en ontspanning. Guido: “Met zo’n programma leg je een fundering waarop je altijd kunt terugvallen. Zonder diëten.” Want diëten is volgens Guido onnodig, zolang je maar de goede leefstijl hebt.

Benieuwd naar de Bakfiets Gym? Vul het contactformulier in voor een gratis kennismaking!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Bakfiets Gym. Meer over De Bakfiets Gym ontdekken?

De Bakfiets Gym sport en bewegen

Geopend06:30 - 21:00

, Den Haag

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.