Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Spannend: deze voorstelling brengt geschiedenis tot leven op een prachtige locatie

Aangeboden door Museum Prinsenhof Delft 18 februari 2020

We hebben een bijzondere uittip voor je: in maart wordt er een geweldige voorstelling gegeven in Museum Prinsenhof Delft. ‘Het Schavot’ is een bijzondere uitvoering waarin gebruik gemaakt wordt van visuele effecten, livemuziek en historische voorwerpen. Hans Goedkoop kruipt in de rol van Johan van Oldenbarnevelt om de geschiedenis te herleven.

‘Het Schavot’ geeft antwoord op de vraag hoe een burger van simpele afkomst opklimt tot raadspensionaris en uiteindelijk ter dood wordt veroordeeld (het schavot werd vroeger gebruikt om mensen publiekelijk te onthoofden). “Johan van Oldenbarnevelt heeft een bijzonder levensverhaal”, vertelt presentator Hans Goedkoop. Hij wordt gezien als de belangrijkste staatsman die Nederland ooit heeft gekend. Maar is dit terecht? Dat laten we zien in deze voorstelling. Je zit aan het einde van de voorstelling op het puntje van je stoel. Je vraagt je af: hoe heeft dit vierhonderd jaar geleden kunnen gebeuren!”

Presentatie door Hans Goedkoop

De presentatie is in handen van historicus en presentator Hans Goedkoop, die je misschien kent van tv-programma’s als Andere Tijden en De Gouden Eeuw. Dé persoon om het verhaal van Van Oldenbarnevelt tot leven te wekken. “Het land waarin wij leven hebben wij tot op de dag van vandaag te danken aan Johan van Oldenbarnevelt”, vertelt Hans. “Het is bijzonder om te beseffen dat er vierhonderd jaar geleden iemand bestond die bedacht dat ons land op deze manier bestuurd kon worden.”

Prachtige plek

De voorstelling vindt plaats in Museum Prinsenhof Delft. “Er is geen mooiere plek dan het Prinsenhof, dé plek van de Oranjes. Het geeft een spannende sfeer, alsof we ons nog steeds op het terrein van de vijand begeven,” vertelt Hans. “Ik sta alleen op het podium, maar wordt hierbij geholpen door visuele effecten, geweldige livemuziek en historische voorwerpen. De muziek en het decor is bepalend voor de voorstelling, daardoor komt het écht tot leven.”

Hier wil je heen!

Je leest het: hier wil je heen! De lezingen zullen op 19, 20 en 21 maart plaatsvinden in Museum Prinsenhof Delft. De kaartjes kosten €35,- en zijn te koop via deze website.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Museum Prinsenhof Delft. Meer over Museum Prinsenhof Delft ontdekken?

Museum Prinsenhof Delft musea

Geopend11:00 - 17:00

Sint Agathaplein 1, Delft

Bekijk meer:musea

adv.