Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Julia is professioneel waxer: ‘Ook vrouwen willen van hun rughaar af’

Aangeboden door Javita Wax 30 juni 2020

Het laatste waar je je druk over wil maken op het strand, is je lichaamshaar. En helemaal nu de stringbikini weer hot is. Hoe bloter, hoe beter, constateerden we laatst op Scheveningen. We vroegen Julia Augustina van waxsalon Javita Wax naar wat ze zoal tegenkomt in haar salon én: kan ontharen nou echt pijnloos?

De Brazilian, de landingsbaan, de kokosmat, de bush: het is allemaal voorbij gekomen de afgelopen jaren. Waar de één gaat voor helemaal kaal, gaat de ander voor een complete tuin in de onderbroek. Wat betreft de rest van het lichaam lopen de voorkeuren ook uiteen. De één vindt een harige rug wel mannelijk, de ander wil de boel lekker snoeien. Julia van wax salon Javita Wax aan de Korte Houtstraat 7 kan het regelen: zij is ‘professioneel waxer’.

Waxtechnieken

Nu denk je misschien ‘Au! Waxen is toch ontzettend pijnlijk?’ Niet als je het goed doet. Bij Julia hoef je niet bang te zijn voor pijnlijke toestanden, ze heeft ervoor gestudeerd om jouw ontharing zo plezierig mogelijk te maken.

“Ik heb in Londen een beauty-opleiding gevolgd, waar ik onder andere verschillende waxtechnieken heb geleerd. Deze technieken zorgen ervoor dat het ontharen niet alleen vrijwel pijnloos is, maar ook nog eens goed voor je huid. Met de producten en technieken die ik gebruik, wordt je huid gescrubd en vernieuwd, waardoor je huid zachter wordt en beter doorbloed”, vertelt Julia.

Ze denkt dat de drempel om naar een waxbar te gaan voor velen nog te hoog is. “Dat komt doordat waxen de reputatie heeft pijnlijk te zijn, wat achterhaald is. Het wordt gezien als een ‘moetje’, alsof je dus moet lijden om glad en haarloos te zijn. Dat is jammer, want het is juist een cadeautje aan jezelf.”

Tekst gaat verder onder de foto

Javita Wax werkt met de nieuwste natuurlijke waxproducten zodat je pijnloos van overtollig haar afkomt: en je krijgt nog een zacht huidje ook! Foto: Javita Wax

Rughaar

Wat zijn nu eigenlijk de trends op ontharingsgebied? Julia: “Eigenlijk is er niet echt een trend. Iedereen vindt namelijk wat anders mooi. Bij uitzondering help ik ook mannen: bijvoorbeeld met enorm veel rughaar en daar vanaf willen, maar ook mannen die hun rughaar en borsthaar juist stoer vinden en alleen hun okselhaar laten weghalen. Sommige heren hebben ‘vleugels’: heel veel haar op de schouderbladen. Die zijn vaak een kilo lichter als ze de salon weer uitlopen, haha!”

Over rughaar gesproken: ook vrouwen laten hun rughaar weghalen. Huh? “Ja, ook vrouwen hebben soms rughaar, dat is niet vreemd. De haren op een vrouwenrug zijn vaak wat langer en zachter dan bij mannen”, aldus Julia. Op het strand zien wij steeds meer ‘microkini’s’ (string bikini), niet zo mooi als daar allemaal plukken uitsteken natuurlijk. “Het is voor elke vrouw persoonlijk wat ze mooi vindt, maar de meesten willen dat inderdaad niet.” Verder is Julia gespecialiseerd in Brazilian wax (volledig kaal) bij zwangere vrouwen.

Lekkere korting

Eén ding is zeker, met de zomer in volle gang willen de meeste mensen er wel enigszins ‘gesnoeid’ bijlopen. Het motto bij Javita Wax is ‘Summer is here, let’s get smooth‘. Lekker glad in die stringbikini rondlopen dus 🙂 En wat Javita Wax de perfecte plek maakt om weer glad te worden, is dat Julia het werk leuk vindt. “Na mijn beauty-opleiding heb ik eerst andere dingen gedaan. Maar het waxen vind ik het leukst, daarom ben ik mij daarin gaan specialiseren. Het is mooi om de mensen tevreden, glad en opgelucht te zien vertrekken.”

Als jij nu denkt, hé ik wil ook weer gladjes door het leven? En ook nog eens een mooie huid hebben en géén pijn lijden? Bij Javita Wax krijg je nu 20 procent korting op elke behandeling bij het eerste bezoek. Bezoek de website voor meer informatie.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Javita Wax. Meer over Javita Wax ontdekken?

Javita Wax beauty en wellness

Vandaag gesloten

Korte Houtstraat 7, Den Haag

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.