Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier moet je op letten als je een mondkapje koopt (en deze zijn nog modieus ook)

Aangeboden door Mondkapje Fashion 26 mei 2020

We moeten er vanaf 1 juni allemaal één op in het openbaar vervoer. Maar waar moet je op letten als je zo’n mondkapje koopt? Marcel Ruijken van Mondkapjefashion.nl heeft er uitgebreid onderzoek naar gedaan, en raadt af een mondkapje van bijvoorbeeld de stomerij of budgetwinkel te kopen: “Dat is niets meer dan een katoenen lap.”

Het allerbelangrijkst aan een veilig mondkapje is namelijk het filtermateriaal. “Het mondkapje moet filtermateriaal hebben van minimaal F7 filterklasse”, vertelt Marcel (48), die de meest hippe én veilige exemplaren verkoopt op Mondkapjefashion.nl. “Hoe hoger de filterklasse, hoe minder kleine virusdeeltjes er kunnen binnenkomen in je neus of mond. En hoe minder virusdeeltjes je zelf zou kunnen verspreiden.”

Pasvorm

Wekenlang hebben Marcel en zijn collega Denise Groeneveld (30) er non-stop onderzoek naar gedaan: van het uitzoeken van het beste filtermateriaal tot het laten testen ervan bij gespecialiseerde bedrijven. Die trouwens ook medische mondkapjes keurt. “Onze mondkapjes kwamen zelfs iets beter uit de test dan de medische variant”, vertelt Marcel.

Net zo belangrijk is de pasvorm. Marcel: “Het filtermateriaal kan nog zo goed zijn, als het niet goed aansluit op je gezicht is het onveilig. Het mondkapje moet zo zitten, dat je precies door het filtermateriaal in- en uitademt met zowel mond als neus.” Ben je benieuwd naar alle testresultaten? Die kun je hier lezen.

Elk gezicht

Het creëren van de ultieme pasvorm voor elk gezicht bleek bij de start van Mondkapjefashion.nl best een uitdaging. “Voordat we één mondkapje hadden ontworpen dat op elk gezicht past, hebben we zeker veertig modellen geprobeerd. Nu hebben we één universeel model dat met elastiek is te verstellen als je een wat groter of juist klein gezicht hebt.”

Tekst gaat verder onder de foto

Denise Groeneveld met een camouflage-exemplaar van Mondkapjefashion.nl. Foto: Mondkapjefashion.nl

Zit het dan wel lekker, zo’n ding op je gezicht de hele dag? “Draagcomfort is net als pasvorm enorm belangrijk: vooral als je hem uren achter elkaar op moet. We leveren mondkapjes aan de zorgmedewerkers: ze hebben hem de hele dag op zonder het benauwd te krijgen.” Er zit zelfs een ingenaaid ‘neusklipje’ in, zodat het mondkapje goed blijft zitten (en je bril niet beslaat als je die draagt..). Handig!

Glitters

En nu we alle veiligheidseisen hebben besproken, is het tijd voor het leukste gedeelte: de look. Want mag het er ook nog leuk uitzien alsjeblieft? “Op dit moment verkopen we negen leuke designs voor €16,50 per stuk, waarvan de oudroze variant heel hard gaat. Misschien omdat die goed past bij de huidskleur”, vertelt Marcel.

Bij mannen is vooral de camouflageprint populair. Wij vinden de panterprint wel leuk! “Er komen deze week vier nieuwe designs bij.” Echte trends op mondkapjesgebied kan Marcel nog niet voorspellen. “Er komt wel een panterdesign bij met glitters en we zijn bezig met een ontwerp van spijkerstof.” De mondkapjes gaan oneindig lang mee, want je kunt ze gewoon wassen op zestig graden.

Tekst gaat verder onder de foto

Het oudroze model mondkapje is momenteel populair omdat het goed past bij de huid. Foto: Mondkapjefashion.nl

Mondkapje met logo

Ook bedrijven melden zich om veilige mondkapjes te laten maken bij mondkapjefashion.nl, geeft Marcel aan. “We maken de mondkapjes op maat zodat de buitenkant het merk, logo en kleur van de organisatie heeft.” Gemakkelijk om je collega’s te herkennen:)

Aanbieding

Mondkapjefashion heeft momenteel een leuke actie: als je drie mondkapjes koopt, krijg je de vierde er gratis bij. Voer deze kortingscode in bij je bestelling: VIERVOORDRIE.

En wil jij er helemaal zelf één ontwerpen? Dat kan ook! “Als mensen leuke ideeën hebben mogen ze een ontwerp naar ons mailen“, aldus Marcel. Of stuur een bericht via Facebook of Instagram.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Mondkapje Fashion. Meer over Mondkapje Fashion ontdekken?

Mondkapje Fashion

winkelen

GeopendHele dag

Wilhelmina van Pruisenweg 35, Den Haag

Bekijk meer:winkelen

adv.