Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Haagse thuiszorg 2.0: ‘Ik match iedere cliënt met de juiste zorgverlener’

Aangeboden door BabZ Thuiszorg 25 juni 2020

Stel je zit noodgedwongen thuis vanwege een ziekte of handicap. Of je vader of moeder kan niet meer voor zichzelf zorgen, maar een verpleeghuis is geen optie. Dan ben je aangewezen op de thuiszorg, en laten we eerlijk zijn: die heeft een niet al te beste reputatie. Margriet Plaizier (55) van BabZ Thuiszorg brengt daar verandering in en richtte haar eigen thuiszorgbureau op met vaste verplegers voor élke klant: “Ik ben in de eerste plaats een matchmaker.” 

“Het is eigenlijk heel dubbel. We moeten met z’n allen langer thuis blijven wonen en er is steeds minder plek in het ziekenhuis. Tegelijkertijd schiet de thuiszorg nog te vaak tekort. Constant een andere zorgverlener in je huis, aan wie je alles opnieuw moet uitleggen en weer aan moet wennen”, vertelt Margriet. Herkenbaar voor jou of je ouders? Lees dan zeker verder.

Plezier

Bij BabZ Thuiszorg heb je dat probleem namelijk niet. Hier ben je verzekerd van één of meer terugkerende, gediplomeerde en ervaren zorgverleners in je huis. “Het belangrijkste vind ik de match tussen de zorgverlener en de cliënt. Passen ze bij elkaar? Juist daar loopt het in de thuiszorg vaak mis”, vertelt Margriet, die jarenlang zorgintercedente was.

“Niet iedereen wil en kan bijvoorbeeld met dementerende mensen werken”, aldus Margriet. “Terwijl anderen juist graag met deze doelgroep werken. Die zorgverleners hebben dan meer plezier, en dat zie je terug in de kwaliteit van de zorg. Een tevreden werknemer zorgt voor een tevreden cliënt.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: BabZ Thuiszorg

Huiselijkheid

Wat bij Margriet voorop staat is de huiselijkheid. “Hoe fijn is het als je thuis kan blijven wonen met zorg waar je van op aan kan, en die ook nog eens gezelligheid geeft.” Daar kan ook een uitstapje bij horen, bijvoorbeeld een visje eten aan de haven. Margriet vindt het jammer dat dit door zorgverzekeraars niet als ‘noodzakelijk’ wordt gezien, en dus niet wordt vergoed. “Terwijl het bewezen is dat ontspanning en plezier essentieel is voor de gezondheid.”

Vertrouwde omgeving

Om die reden biedt BabZ Thuiszorg ook particuliere zorg aan, waarbij je de zorg geheel particulier betaalt of naast de indicatie in PGB (persoonsgebonden budget of ZIN (zorg in natura) extra uren particulier inkoopt. Bijvoorbeeld voor dat soort uitjes. “Er is  niets fijner dan in je eigen vertrouwde omgeving de zorg ontvangen die je nodig hebt”, aldus Margriet. En daar komt die persoonlijke match weer om de hoek kijken. “Als er een klik is tussen de cliënt en de zorgverlener, dan wérkt het gewoon.”

Benieuwd naar wat BabZ Thuiszorg voor jou kan doen? Neem een kijkje op de website of bel even naar 070 239 01 05. En omdat de zorg niet ophoudt na 17.00 uur en in het weekend is BabZ Thuiszorg voor spoedgevallen 24/7 bereikbaar.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door BabZ Thuiszorg. Meer over BabZ Thuiszorg ontdekken?

BabZ Thuiszorg thuiszorg

Gesloten09:00 - 21:00

Thomsonlaan 129, Den Haag

Bekijk meer:thuiszorg

adv.