Gaaf! Je kunt meevaren op een bijzondere zeilboot tijdens Sail op Scheveningen

Aangeboden door Sail op Scheveningen 30 april 2019

25 Unieke historische zeilschepen uit 11 landen komen deze zomer naar de haven van Scheveningen, want dat is de finishplaats van de Liberty Tall Ships Regatta. Het wordt een meerdaags feest waarbij je zelfs kunt meevaren op zo’n bijzonder schip.

Van 20 tot en met 23 juni is de eerste editie van Sail op Scheveningen. Er komen bijzondere zeilschepen uit onder andere Amerika, Mexico, Brazilië en Rusland en je kunt ze zelfs gratis betreden. Verder zijn er optredens en de dagen worden afgesloten met vuurwerk.

Meevaren

Je kunt niet alleen een kijkje nemen op een boot, het is ook mogelijk om mee te reizen als trainee aan boord van één van de deelnemende schepen. Jongeren en volwassenen vanaf 15 jaar kunnen meevaren.

Maar als trainee kun je niet lekker achterover zitten. Je draait mee met de vaste bemanning. Je staat  op de uitkijk, bestuurt het schip en navigeert. Heb je geen hoogtevrees? Dan mag je ook nog even in de masten klimmen. En natuurlijk is er nog wel tijd om te genieten hoor 😉

Sail op Scheveningen. Foto De Eendracht

Het avontuur

Het avontuur van de trainees begint zondag 16 juni. Je gaat dan naar Frankrijk, waar je in Le Havre aan boord gaat van het schip. Vanaf maandag 17 juni tot en met woensdag 19 juni wordt er geracet naar Scheveningen. Op donderdagochtend varen, tijdens de Sail-In Parade, de schepen de haven binnen. Op Scheveningen kun je nog lekker op het schip blijven en bijvoorbeeld aanwezig zijn op een heus crewfeestje.

De prijs voor het meeracen verschilt per schip, zo kun je met de J.R. Tolkien meevaren voor € 530. Klik hier voor mee informatie.

Een paar uurtjes varen

Vind je zo’n hele race een beetje te heftig? Dan kun je ook twee uurtjes meevaren op een bijzonder schip. Tijdens de zogenoemde Tall Ships Experience ga je en stukje de Noordzee op en geniet je onderweg van hapjes en drankjes.

Er zijn diverse arrangementen te boeken. Zo kun je ook tijdens de Sail-In-Parade, waarbij alle Tall Ships in een grote parade langs de kust de haven van Scheveningen binnenvaren, meevaren. Of wat dacht je van een avondarrangement tijdens de ondergaande zon. Klik hier om tickets te bestellen (vanaf € 65,-).

Sail op Scheveningen

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Sail op Scheveningen. Meer over Sail op Scheveningen ontdekken?

Sail op Scheveningen

adv.