Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een lekker blondje smaakt nergens zo goed als in deze Haagse bierbar

Aangeboden door Bierbarry & Kitchen 1 juli 2020

Of het nou zomer of winter is, in Den Haag houden we gewoon van goed bier. En steeds vaker gaan we voor bijzondere varianten van lokale brouwers. En wil je er ook een lekker hapje bij? Dan is Bierbarry aan de Torenstraat the place to be. Deze ‘bierbar’ heeft de meest bijzondere speciaalbieren, en sinds kort biedt eigenaar Rogier een zelfgebrouwen versie aan: Barry’s Blondje. Wij mochten het proeven!

Het is natuurlijk niet heel raar dat Rogier op een gegeven moment met zijn eigen bier zou komen. Eerder schreven we al dat deze man een ware passie heeft voor bier en gezelligheid. En dat die passie in de vorm van zijn eigen bar Bierbarry & Kitchen midden in Den Haag staat. Dus wij van indebuurt snelden op een zonnige dag als een bezetene naar zijn terras voor een écht Haags biertje!

Tekst gaat verder onder de foto

Tadaa: een ijskoud Barry’s Blondje! Foto: indebuurt

Heerlijk fris

Barry’s Blondje is, zoals te verwachten valt ,blond bier, vers van de tap. Het heeft een pittige en fruitige smaak, met vleugjes abrikoos en citroen. En met 6,9 procent alcoholpercentage is dit best een stevige rakker: “Ik wilde iets anders dan het gangbare blonde bier”, vertelt Rogier. Valt hij zelf soms op blond? “Ik kijk nooit naar haarkleur haha! Blond bier verkoopt het hele jaar gewoon goed, en ik wilde bier maken dat gemakkelijk wegdrinkt, maar niet te licht is. Er zit best een hoog alcoholpercentage in, maar dat proef je niet.”

En dat klopt. Barry’s Blondje is een heerlijk fris biertje, dat gemakkelijk wegdrinkt. Oef, verraderlijk! Er iets bij eten en een bodempje leggen is dus wel nodig. Daarvoor zit je bij Barry goed, want hij kan bij elk soort bier (of ander drankje) bijpassende hapjes aanraden. En hij bereidt het allemaal zelf. “Bij Barry’s Blondje is vette vis zoals zalm erg lekker. Of een goed stuk kaas.”

Chocoladetruffels

Wat volgens Rogier ook prima samengaat met dit biertje zijn zijn zelfgemaakte chocoladetruffels. Een eh… onverwachte combinatie. “Ik hou ervan om in de keuken te experimenteren, welke smaak past bij welk drankje? En toevallig gaan mijn truffels heel goed samen met dit bier.” Weet je niet wat je moet bestellen? Rogier geeft je hoogstpersoonlijk advies: vindt ‘ ie geweldig!

Tekst gaat verder onder de foto

Je kunt ook voor ‘Kutbier’ gaan bij Bierbarry (blond bier met pruimen)! Foto: indebuurt

Het terras van Bierbarry is trouwens heerlijk ruim en je kunt er goed ‘mensen kijken’. Omdat de stoep zo groot is zit je ver genoeg van de drukke Torenstraat om geen last te hebben van het verkeer. En er is genoeg zon (vanaf een uur of 10 ’s ochtends) én schaduw door de enorme boom ernaast.

En wil je lekker onderuitgezakt chillen? Kan, op één van de relaxte vintage banken die buiten staan. Wij zeggen: proost, op een hete zomer met heel veel blondjes 😉


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bierbarry & Kitchen. Meer over Bierbarry & Kitchen ontdekken?

Bierbarry & Kitchen vrijetijd en uitgaan

Gesloten16:00 - 23:00

Torenstraat 49, Den Haag

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

adv.