Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

4 x in deze Haagse buurten kan je geweldig shoppen

Aangeboden door The Hague Marketing Bureau 30 juli 2020

Gaat je vakantie dit jaar niet door? Shoppingweekendje in het water gevallen? Niet getreurd! Tijdens jouw staycation in Den Haag ga je je eigen stad gewoon opnieuw ontdekken. Want voor het geval je het vergeten bent: in de mooiste stad van Nederland kun je heerlijk shoppen. Wij tippen een aantal toffe buurten waar dat uitstekend kan.

Pagina 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

O, o Den Haag: wat ben je toch geweldig. En niet alleen omdat het strand altijd om de hoek is, maar omdat de stad je letterlijk een zee aan ruimte biedt. Dat is wel zo fijn in deze tijd! In de hele binnenstad kun je weer ontspannen winkelen met genoeg ruimte om je heen. Of het nou de de prachtige Passage is, de Grote Marktstraat of het Spui: overal zijn voorzorgsmaatregelen genomen om rust en veiligheid in het straatbeeld te creëren. Met overal dezelfde stijl stickers voor de wachtrijen en een druktekalender waarin je kunt zien op welk moment het er druk is.

Tekst gaat verder onder de foto

De Passage. Foto: The Hague Marketing

Maar vergeet de andere pareltjes van Den Haag niet! Waar die zijn? Op de volgende pagina vind je inspiratie. Als je meer leuke tips wilt, moet je deze korte vragenlijst invullen. Dan krijg je op basis van jouw wensen een aantal tips en adressen voor een compleet dagje Den Haag. Na 48 uur zitten de tips in je inbox, inclusief voucher voor een verkoelende traktatie. 

Hotspots

De laatste jaren wordt de stad steeds levendiger, en dat is mede te danken aan de lokale ondernemers. Steeds meer boetiekjes, gezellige restaurants en mooie speciaalzaken hebben zich in de buitenwijken van Den Haag gevestigd. Of je nou een staycation in eigen stad hebt of niet, deze buurten zijn het inmiddels meer dan waard om te bezoeken en (her)ontdekken. Pluspunt: je doet de lokale ondernemers er een groot plezier mee!

Er zijn natuurlijk tal van mooie winkelstraten in Den Haag, keuze genoeg dus. Hier zetten we alvast drie Haagse hotspots op een rijtje waar je naar hartenlust kunt shoppen. Omdat het er stikt van de leuke winkels, en je daarna óók nog eens kunt bijkomen bij een van die gezellige cafés of koffietentjes.

Het Zeeheldenkwartier

We kunnen eigenlijk geen reden bedenken waarom je níet naar deze hippe wijk zou gaan. Dit Montmartre van Den Haag is inmiddels zo gezellig dat je aan een uurtje niet meer genoeg hebt.

Tekst gaat verder onder de foto

Piet Heinstraat. Foto: indebuurt

De belangrijkste winkelstraten van het Zeeheldenkwartier zijn de Prins Hendrikstraat, Zoutmanstraat, Piet Heinstraat en de Anna Paulownastraat. Je vindt er originele designwinkels, vernieuwende kledingboutiques, koffietentjes en restaurants. Wat leuk is aan deze wijk is de combinatie oud met nieuw: prachtige Jugendstilpanden worden afgewisseld met architectuur van de Nieuwe Haagse School. En zie je dat er drukte is? Ga dan naar één van de gezellige pleinen, om daar genietend van een drankje te wachten op een rustiger moment.

Theresiastraat

De Theresiastraat: op een steenworp afstand van Den Haag Centraal vind je hier gezellige koffietentjes en fijne kledingwinkeltjes.

Tekst gaat verder onder de foto

Bakkerij Hessing | Haagsche Kakker
De Haagsche Kakker. Foto: Martine Wooning

Maar je vindt hier ook alles voor je dagelijkse boodschappen, zoals een Albert Heijn, groentewinkel en verschillende delicatessenwinkels. Tip: bij Bakkerij Hens en Frans Hessing haal je héle goede Haagsche Kakkers (we bedoelen dat lekkere Haagse gebak).

Van Hoytemastraat

Bij deze chique straat in Benoordenhout kun je inmiddels bij meer dan vijftig luxe speciaalzaken terecht: van vlees tot vis en van groenten tot brood. Maar ook de restaurants zijn niet mis. Je vindt er onder anderen Le Quartier, Paul Gabriël en de Lof der Zotheid. Behoefte aan groen? Het beroemde landgoed Clingendael ligt er gewoon naast!

Binnenstad

Als we het hebben over shoppen in Den Haag, kan de binnenstad natuurlijk niet ontbreken. Wandel door de Passage of ga naar de Grote Marktstraat voor een bezoekje aan de grote ketens. Een lekkere – en voordelige – tussenstop maak je bij Hoender en Hop aan de Grote Marktstraat. Hier geniet je elke dag tussen 09.00 en 12.00 uur van een kop koffie met huisgemaakt gebak voor maar €6,-. Meer hartige trek? Ga dan naar De Bakplaats. Hier krijg je elke zondag tussen 16.00 en 22.00 uur de tweede pizza gratis.

Wil je nóg meer ontdekken? Ga naar denhaag.com/zeevanruimte, vul de vragenlijst in en kom erachter hoe je Den Haag van een andere kant leert kennen.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door The Hague Marketing Bureau. Meer over The Hague Marketing Bureau ontdekken?

The Hague Marketing Bureau bezienswaardigheden

Bekijk meer:bezienswaardigheden
Pagina 1/2
⟵ swipe swipe ⟶

adv.