Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo overwint Canterbury Tales de coronacrisis: een Bakesale en bezorgen met de bakfiets

Aangeboden door Canterbury Tales 7 april 2020

Elise de Vuijst van brunchroom Canterbury Tales zat net in Schotland toen ze hoorde dat ze dicht moest vanwege de coronacrisis. Heel even was er paniek, maar ze ging vrijwel meteen over tot actie. “We móesten iets leuks doen, en snel.” En zo werd haar zaterdagse Bakesale geboren: vanaf de eerste dag een daverend succes. “Alles is tot de laatste kruimel uitverkocht.” 

Toen we de scones en crumpets van Canterbury Tales laatst proefden waren we meteen verkocht: je proeft gewoon Engeland dat beroemd is om zijn baksels! Of je nu een high tea wilt of iets hartigs, bij Canterbury Tales is het altijd tea time, darling. 

Waardevol

Niet voor niets heeft Elise daarom een grote schare vaste klanten die gek zijn op alle heerlijkheden. En in deze coronacrisis blijkt hoe waardevol die klanten zijn. “Vanuit Schotland heb ik als een bezetene plannen gemaakt en ben meteen alle social media opgedoken. Iedereen moest weten wat wij gaan doen de komende tijd.”

En dat zijn twee dingen: een Bakesale op de zaterdag en de ‘Rolling Scones’, waarbij Elise met een bakfiets door Den Haag sjeest om baksels en complete ontbijtjes af te leveren. En het blijkt een daverend succes.

En zo ziet de Bakesale eruit (Tekst gaat verder onder de foto):

Elise kan haar geluk niet op met iedere zaterdag een uitverkochte Bakesale
Elise met haar 'Rolling Scones'-bakfiets waarmee ze lekkernijen aan huis bezorgt

Engelse traditie

“Zaterdag 21 maart was onze eerste Bakesale, waarbij we volgens Engelse traditie met al onze baksels buiten voor onze zaak staan. Alles was tot op de laatste kruimel uitverkocht! Terwijl ik van tevoren bang was dat ik veel te veel had gebakken.” De Bakesale van Canterbury Tales is elke zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur, voor de zaak aan de Kepplerstraat 125. De zaterdagen zijn tegelijkertijd de enige dagen in de week dat Canterbury Tales ‘open’ is.

Mensen kwamen die eerste zaterdag de hele dag door om de verse scones, taarten, quiches, cakes en croissantjes te kopen. Al rond 12:00 uur was alles uitverkocht. “We waren compleet overrompeld. Nu zagen we de sterke band die we met onze klanten het afgelopen jaar hadden opgebouwd. Niet alleen komen ze naar onze Bakesale maar ze komen ook coffees to go halen en we hebben al veel cadeaubonnen verkocht.”

Baksels aan huis

En Elise heeft dus haar ‘Rolling Scones’ bedacht. Huh, wat? “Ik heb een bakfiets aangeschaft waarmee ik door Den Haag onze lekkernijen gewoon aflever aan de deur. Met Pasen bezorgen we complete ontbijtjes, met niet alleen croissants en brood maar ook zelfgemaakte jam en allerlei soorten thee. En ook hiermee hebben we het druk.”

Aanstaande woensdag bestaat Canterbury Tales precies één jaar. Al met al prijst Elise zichzelf en haar collega’s gelukkig dat ze haar kosten toch kan dekken in deze moeilijke tijd én haar klanten blij kan maken. “Ik hoop zo dat andere ondernemers deze tijd ook goed doorkomen. Men wordt heel creatief in tijden van crisis en dat zie ik gelukkig ook om me heen.”

Zin gekregen om naar Canterbury’s Tale’s vrolijke Bakesale te komen of wil je een heerlijk ontbijtje laten bezorgen door de Rolling Scones? Stuur een mailtje naar [email protected] of neem een kijkje op hun Facebook-of Instagrampagina!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Canterbury Tales. Meer over Canterbury Tales ontdekken?

Canterbury Tales lunch

Gesloten08:00 - 18:00

Kepplerstraat 125, Den Haag

Bekijk meer:lunch

Lees ook:

Insidertip: hier krijg je een high tea met zelfgemaakte scones en dikbelegde broodjes

Soms heb je van die plekken die je het liefst voor jezelf houdt. Omdat je zo lekker kunt zitten op h...

Van crumpets tot overnight oats: deze brunchroom heeft nu nog meer Engelse flair

Ontbijten, lunchen en natuurlijk high teaën zoals ze in Engeland doen, maar dan nóg lekkerder: dat i...

adv.