Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken: dit schattige vissershuis is totaal gerenoveerd (en staat nu te koop)

Aangeboden door Nelisse Makelaarsgroep 5 augustus 2020

Het was liefde op het eerste gezicht toen Chantal van der Weiden dit vissershuis veertien jaar geleden zag. Niet zo gek, want dit huis is schattig, ruim, karakteristiek en om de hoek van het strand. Het huis is door Chantal en haar man in de afgelopen jaren van top tot teen gerenoveerd, en kant en klaar te betrekken. Nu staat het te koop: “Eigenlijk wilde ik hier helemaal niet weg.”

Toch verkopen Chantal en haar man dit pareltje aan de Soetensstraat 7. “We hebben er veertien jaar lang met enorm veel plezier gewoond. Ik ben in deze buurt (Scheveningen Dorp) opgegroeid en het is er heerlijk. Het strand en de boulevard om de hoek, en gezellige winkelstraten als de Keizerstraat, Badhuisstraat en Stevinstraat vlakbij. En naar de basisscholen kun je gewoon lopen.”

Ruim dakterras

Omdat het gezin met twee kinderen en een jonge hond behoefte had aan een tuin, zijn ze verhuisd en doen ze met pijn in hun hart afstand van hun geliefde huis.

Tekst gaat verder onder de foto

Het zonnige dakterras van 2.70 bij 4.38 meter. Foto: Nelisse

Niet dat ze niet naar buiten konden aan de Soetensstraat hoor: vanuit de ouderslaapkamer op de eerste verdieping stap je zo het zonnige en ruime dakterras op. Voorzien van water, elektra én een elektrische zonwering.

Alles verbouwd

Grappig detail: Chantal en haar man hebben van visserswoningen één eengezinswoning gemaakt. Chantal: “Toen we het kochten veertien jaar geleden was alles vervallen. Er woonden oude mensen en er was jaren niets aan gedaan. De eerste twee jaar hebben we alleen maar verbouwd. Alles is vervangen: van de elektra en leidingen tot de vloeren. Er ligt nu overal PVC en anderhalf jaar geleden hebben we een gloednieuwe keuken en een nieuw alarmsysteem aangeschaft.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto’s: Nelisse Makelaarsgroep

Extra groot

Ook is er een muur in de woonkamer doorgebroken waardoor die nu extra groot is. De inpandige garage is nu een speelkamer met verwarming maar: “Daar kan je echt alles mee doen. En waar vind je nog een eigen garage middenin Scheveningen?” vertelt Chantal.

Wat dit gezellige en sfeervolle huis zo bijzonder maakt is dat het zo groot is, terwijl je dit van buitenaf niet direct verwacht. Het telt maar liefst vijf kamers, en met 118 vierkante meter heeft elk gezinslid lekker de ruimte.

“Eigenlijk wilde ik hier helemaal niet weg”, vertelt Chantal. “Het huis is typisch Schevenings in een modern jasje. Ik weet zeker dat de nieuwe eigenaren hier heel gelukkig worden.”

Voor meer informatie over deze prachtige woning kijk op Funda of neem contact op met Nelisse Makelaarsgroep.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Nelisse Makelaarsgroep. Meer over Nelisse Makelaarsgroep ontdekken?

Nelisse Makelaarsgroep makelaars

Vandaag gesloten

Statenlaan 128, Den Haag

Bekijk meer:makelaars

adv.