Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bianca verkoopt handgemaakte tassen van echt leer voor een koopje: ‘Ik hoef niet rijk te worden’

Aangeboden door Romein Lederwaren 22 mei 2020

Zo, werden wij even enthousiast toen we de webshop van Bianca Romein tegenkwamen. Deze Haagse dame verkoopt sinds vorig jaar de meest gave tassen, riemen, sleutelhangers en zelfs babyslofjes. Allemaal handgemaakt, van natuurlijke materialen en het mooie nieuws is: het is bij Romein Lederwaren gewoon betaalbaar.

Wij waren meteen verliefd op de zalmroze clutch met slangenrelief die rechtstreeks uit een dure Italiaanse winkel lijkt te komen. Van echt leer nog wel. En als we doorscrollen komen we nog veel meer moois tegen, zoals dit kekke schoudertasje voor iets meer dan twee tientjes. Hoe doet Bianca dat, zulke mooie originele spullen verkopen voor een betaalbare prijs?

Blij

Het begon allemaal toen de Haagse rondliep op een braderie waar ze een tas spotte van leer met een klep van koeienvacht. Het verlangen van Bianca om voor zichzelf te beginnen was er al langer maar díe tas gaf de doorslag: waarom geen eigen bedrijf beginnen en dingen verkopen waar je blij van wordt?

De gedachte werd werkelijkheid en Bianca begint met het regelwerk. Binnen enkele maanden startte ze de samenwerking met een ambachtelijk lederverwerkings familiebedrijf uit Nederland die de vellen leer omtovert tot prachtige items, en startte ze haar eigen webshop Romein Lederwaren vanuit huis.

Echt leer

“Mijn tassen worden niet gemaakt door kinderen in India of in een Chinese fabriek, ik werk alleen met zorgvuldig geselecteerde ledervellen. Alles wordt in Nederland gemaakt dus is er ook geen milieuvervuiling. En er wordt bijna 100% milieuvriendelijke verf gebruikt voor de kleuring. Ik sta honderd procent achter mijn bedrijf: anders zou ik het niet doen.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Bianca met de tassen uit haar webshop. Foto’s: Romein Lederwaren

De tassen zijn betaalbaar, maar doen niet onder voor een dure designtas. Er zitten extra vakjes in en kwalitatieve ritsen van het merk YKK (de Rolls Royce onder de ritsen). Iets wat je er bij de standaard retailer toch echt niet bij krijgt. Als we kijken naar andere webshops met soortgelijke producten liggen de prijzen veel hoger. Waarom vraagt Bianca niet meer geld voor deze mooie spullen?

“Ik vind het juist leuk om de prijs laag te houden. Soms zie ik een kwalitatief mooie tas waarvan ik denk: wow! En dan zie ik de hoge prijs. Laat maar, denk ik dan.” Ook vindt Bianca het belangrijk haar items te kunnen verkopen aan de iets minder bedeelden. “Ik hoef ook niet rijk te worden met mijn bedrijf, als ik mezelf er maar mee kan bedruipen.”

Supertrots

Bianca geniet elke dag weer van haar webshop, en haar collectie wordt steeds uitgebreider. Zo kun je nu ook riemen van leer versierd met een dierenprint op geschoren vacht kopen. Bianca: “De cheetaprint is de trend van 2020, dat las ik in de Privé. Wild voorjaar noemen ze het!” Ook kun je hip betalen met portemonnees met een voorkant van dierenprint op vacht. “Ik geniet er enorm van om klanten blij te maken, en natuurlijk van de vrijheid die ik als ondernemer heb.”

Bianca vindt het ook ontzettend leuk om met haar producten op een braderie of markt te staan waar haar verhaal tenslotte is begonnen. Dat feest gaat vanwege de coronacrisis  niet door want tot september is alles gecanceld. “Op een braderie heb ik persoonlijk contact met klanten, ze kunnen alles aanraken en dan zie ik ze enthousiast worden. Ik voel me dan supertrots dat ik daar sta!”

Cadeautje

Heb jij ook zin gekregen om jezelf (of een ander) op een mooi item uit Bianca’s webshop te trakteren? Dan hebben we goed nieuws want Romein Lederwaren heeft nu een speciale actie: bij besteding vanaf €50,- krijg je 15 procent korting op het totaalbedrag (exclusief verzendkosten). Het enige dat je hoeft te doen is deze actiecode in te voeren bij je bestelling: RS56SAXV.

En bestel je meerdere items? Bianca denkt altijd met je mee over een fijne setprijs. Dat is nog eens lokaal ondernemerschap waar wij van houden:)


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Romein Lederwaren. Meer over Romein Lederwaren ontdekken?

Romein Lederwaren tassen en koffers winkels

GeopendHele dag

, Den Haag

Bekijk meer:tassen en koffers winkels

adv.