Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Beste freediver van de wereld vertelt over haaien op Scheveningen

Aangeboden door Omniversum 4 juni 2018

Nanja van den Broek is een echte daredevil. Zij zwemt naar bizarre dieptes en heeft zelfs eens naar 130 meter gedoken, een wereldrecord! Deze stoere dame is donderdag 7 juni te gast bij het Omniversum op Scheveningen om te vertellen over die sport en haar lievelingsdier: de haai.

Freediver Nanja vertelt niet alleen over hoe gaaf haar hobby is, maar zij toont ook de keerzijde. De duikster ziet namelijk dat op veel plekken de haai wordt bedreigd door vervuiling. Zij zet zich daarom actief in voor de Plastic Soup Foundation. Die stichting is ook aanwezig om meer te vertellen over hun acties.

Witte haai

Na de lezing is het tijd om de witte haai op het grote scherm te zien. De grote witte haai wordt door velen gezien als een bloeddorstig zeemonster. We vrezen hem, maar zijn er ook door gefascineerd. De film Great White Shark laat de kracht maar vooral ook de schoonheid van de witte haai zien.

Duikers zwemmen met de haaien mee in onder andere de kristalheldere wateren bij Isla Guadeloupe en Nieuw Zeeland. Door het 840 vierkante meter grote scherm van het Omniversum is het net of jij – het publiek- ook met de prachtige haaien mee zwemt. Door de dieren te bekijken door de ogen van de duikers ervaar je de kracht en schoonheid van het roofdier als nooit tevoren.

Info

De lezing begint donderdag 7 juni om 19.00 uur in het Omniversum, gevolgd door de film Great White Shark. Tickets voor het hele evenement kosten 12,50 euro en zijn te koop via de website van het Omniversum.

film Omniversum Great White Shark

Pas op! In Scheveningen is een witte haai gespot

In het Statenkwartier is een grote witte haai gezien. Deze haai, ook wel mensenhaai genoemd, wordt v...


Meer over Omniversum ontdekken?

Omniversum


Gesloten10:30 - 15:00

President Kennedylaan 5, Den Haag

adv.