Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Barbecueweer op komst! Dit zijn de nieuwste broodtrends

Aangeboden door Meesterbakker Roodenrijs 4 augustus 2020

Zet de kolen maar vast klaar, want vanaf woensdag wordt het barbecueweer. Of je nou voor het trendy ‘groene’ barbecueën (vegetarisch) gaat of voor de speklappen, goed brood is natuurlijk onmisbaar. En er is véél meer dan het witte stokbrood. Met deze kant en klare baksels heb je bijna geen dip of smeersel meer nódig.

Er is natuurlijk niets mis met een lekker vers wit stokbroodje. Lekker om te dippen in de sausjes of om die laatste restjes jus mee op te smikkelen. Het stokbrood van Meesterbakker Roodenrijs is op basis van desem gemaakt, waardoor het heerlijk smaakt en minder snel uitdroogt.

Walnotendesembrood

Maar hoera, er is nog veel meer: wat dacht je van oude kaas- en mosterdbrood?  Dit is wit desembrood met stukjes oude kaas en mosterd. Of ga voor het walnotendesembrood: een donkerbruin brood met stukjes walnoten. Heerlijk bij elke dip, of gewoon met wat boter.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Het oude kaas- en mosterdbrood. Foto: Meesterbakker Roodenrijs
Jummie! Foto: Meesterbakker Roodenrijs
Het witbrood is op basis van desem gemaakt, waardoor het extra lekker is en langer goed blijft. Foto: Meesterbakker Roodenrijs
Het kruidenboterbrood! Foto: Meesterbakker Roodenrijs

Zin in lekker klassiek?  Het ‘kruidenboter brood’ (witte desembol met een flinke dot kruidenboter erop die smelt in de oven). Jummie!

Plukbrood

En bij een echte barbecue moet je natuurlijk lekker variëren. Snij eens wat harde broodjes, zoals de Roodenrijsjes (in verschillende smaken) in stukjes. Kies voor Waterings Plukbrood, een zacht broodje met zeezout en sesamzaadjes in voorgesneden stukjes om zó vanaf te ‘plukken’.

Benieuwd naar alle bijzondere broden voor bij de barbecue van Roodenrijs? Kijk op de website wat voor heerlijkheden er nog meer zijn.

Goed om te weten:  heel veel soorten brood voor bij de barbecue kun je ook half gebakken krijgen. En je hoeft dan niet een heel stokbrood in je koelkast te vouwen (want die zit al vol genoeg): je kunt kiezen voor een zakje van drie kleinere half gebakken stokbroodjes. Handig hoor. Eet smakelijk!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Meesterbakker Roodenrijs. Meer over Meesterbakker Roodenrijs ontdekken?

Meesterbakker Roodenrijs bakkers

Bekijk meer:bakkers

adv.