Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Overlast op de Scheveningse boulevard: zo wordt het aangepakt

Door Joyce Hoogland 1 juli 2020

De afgelopen week hebben wij de Facebookgroep ‘Overlast op Scheveningen’ gevolgd. Er kwamen veel klachten voorbij over straatracen, motors die veel herrie maken en jongeren met lachgasballonnen. De Scheveningers blijven niet ongehoord en de gemeente gaat er met de politie wat aan doen. Er komt in ieder geval heel veel blauw op de Scheveningse boulevard.

“Stennisschoppers lappen keer op keer de regels aan hun laars. De capaciteit van politie en handhaving is daarom fors opgeschroefd. De rust op Scheveningen moet weer terugkeren”, zegt wethouder Hilbert Bredemeijer (Buitenruimte).

Veel politie

De oplossing van de gemeente is veel meer politie en handhavers inzetten: Er komen twee wijkagenten voor het gebied rond de boulevard en de haven. Ook komt er een fietsteam bij en worden, voor minimaal 6 maanden, extra boa’s ingehuurd.  En als dat dan nog nodig is kunnen er ook nog handhavers uit andere delen van de stad gehaald worden.

En dat is nog niet alles. De politie zet samen met ondernemers een particulier beveiligingsteam op. Zij kunnen al snel signaleren dat er iets aan de hand is en misschien ook voordat het uit de hand loopt aanpakken.

In het weekend lopen er 3 tot 4 van dit soort teams vanaf het Noordelijke havenhoofd tot aan het Zwarte Pad. Doordeweeks 2 a 3, dat ligt wel aan het weer.

Lachgas en andere drugs

Bewoners zien regelmatig jongeren lachgas gebruiken en blowen. Er wordt voorgesteld om, naast het alcoholverbod, ook een blowverbod in te stellen en ook ligt er een voorstel klaar om het verkopen van lachgas te verbieden.  Op dit moment krijgen mensen die lachgas gebruikt hebben een rijverbod, daar wordt de komende tijd strenger naar gekeken.

Racen

Om straatracen tegen te gaan, komt er een speciaal team én er wordt ook bereden politie ingezet. De politie houdt  verder meer snelheidscontroles en er wordt gekeken of het mogelijk is om tijdelijk op de Vissershavenweg evenementendrempels aan te leggen, zodat mensen niet zo hard meer kunnen rijden.

Meer over het actieplan boulevard Scheveningen zomer 2020 vind je hier.

Lees ook:

[VIDEO]: Het is heet op Scheveningen!

De temperaturen rijzen tot boven de dertig graden in Den Haag, tijd voor een dagje strand dus. We na...

9 Pagina’s met oude foto’s van strandtenten op Kijkduin en Scheveningen

De oudste strandtent van Den Haag? Geen idee. Op Scheveningen is dat waarschijnlijk Peukie maar de K...

Dit is té schattig! Babyvosjes gespot op Scheveningen

De Scheveningse natuurfotograaf Jan Kuiper gaat er geregeld op uit om mooie en bijzondere dieren te ...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.