Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo houd je je kinderen bezig tijdens de onderwijsstaking in Den Haag

Door Allan Vos 27 januari 2020

Waarschijnlijk zijn je kinderen nét weer gewend aan het schoolritme na de kerstvakantie, maar de eerste vrije dagen staan (mogelijk) alweer voor de deur! Veel scholen gaan donderdag 30 en vrijdag 31 januari namelijk staken en dus dicht. Indebuurt heeft een lijstje voor je met leuke uitjes voor de kids tijdens de staking én een overzicht welke scholen in Den Haag gesloten zijn die 2 dagen.

Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Komende donderdag en vrijdag staan het Lange Voorhout en het Plein vol met duizenden meesters en juffen die gaan staken.

Waarom staken?

Op 30 en 31 januari 2020 roepen ze alle leden uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs op om het werk neer te leggen. Dat doen ze voor onze leerlingen, voor het onderwijs en de toekomst van ons land. Ze staken voor minder werkdruk, voldoende collega’s en een fatsoenlijk salaris.

Deze scholen gaan dicht in Den Haag

Is onze basisschool dicht tijdens de lerarenstaking? Leraren en scholen mogen zelf bepalen of ze meedoen. Op deze kaart kun je zien welke scholen zich hebben aangemeld voor de staking.

Wat is er te doen voor kinderen tijdens de onderwijsstaking? Een heleboel. We hebben een overzicht voor je gemaakt.

Wat ga je doen als je school gaat staken?

Kinderen uit Den Haag hoeven zich donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari in ieder geval niet te vervelen.

Omniversum voor maar €5,-

Donderdag 30 en vrijdag 31 januari, tijdens de onderwijsstaking, heeft het Haagse filmtheater Omniversum een stunt in petto voor alle kinderen, ouders, juffen en meesters. Voor slechts vijf euro per film kun je dan t/m 17.00 uur naar de spectaculaire grootbeeldfilms Australia, Oceans, Pandas, Superpower Dogs en Wild Canada.


Meer over Omniversum ontdekken?

Omniversum bioscopen

Gesloten10:30 - 15:00

President Kennedylaan 5, Den Haag

Bekijk meer:bioscopen

Korting bij Avonturia De Vogelkelder

Foto: Avonturia De Vogelkelder

Wanneer de basisscholen staken op 30 en 31 januari biedt Avonturia een compleet programma en voor ieder wat wils. Een speurtocht, kopje koffie en beker limonade. Wat wil je nog meer? De kinderen leren enorm veel van de Natuur & Ontdek Speurtocht, de ouders genieten van een kopje koffie en na al dat speurwerk hebben de kinderen wel een beker limonade verdiend. Kosten: €3,00 per persoon.

Mini dierentuin Mappa Mundia kost normaal €5,95 per persoon. Nu €5,00 en dan krijg je er ook nog een lekkere beker limonade bij.


Meer over Avonturia de Vogelkelder ontdekken?

Avonturia de Vogelkelder dierenwinkels

Gesloten09:00 - 18:00

Kerketuinenweg 3, Den Haag

Bekijk meer:dierenwinkels

De hele dag bezig bij de Uithof

schaatles_uithof
Wordt er gestaakt op school en heb je donderdag 30 of vrijdag 31 januari geen oppas voor de kinderen? Breng de kids dan langs bij De Uithof! Speciaal voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar biedt De Uithof een Vrij van Schoolprogramma. Een volledig verzorgd, actief programma in de sneeuw en op het ijs met in de middag verrassingsactiviteiten!

Zo gaan de kids kleuren en knutselen, daarna krijgen ze ski- of snowboardles op de sneeuwbaan van een gediplomeerde leraar aan het einde van de ochtend gaan alle kids de ijsbaan op en leren ze (nog beter) schaatsen. Het gehele programma is inclusief eten, drinken en materialen. Je kunt jouw kind(eren) afzetten bij de Uithof tussen 08:00 en 08:30 uur en ophalen tussen 17:30 en 18:00 uur.

Kosten: Het Vrij van Schoolprogramma kost €51,95 per dag (per persoon). Voor het volledige programma van donderdag én vrijdag betaal je €99,95 per persoon.


Meer over De Uithof ontdekken?

De Uithof sportcentra

Vandaag gesloten

Jaap Edenweg 10, Den Haag

Bekijk meer:sportcentra

Kinderatelier

Foto: Haags Kinderatelier

De Stichting Haags Kinderatelier (HKA) organiseert op vrijdagochtend 31 januari creatieve workshops voor kinderen tussen vier en twaalf jaar in Atelier Van Speijk in het Zeeheldenkwartier. Kleuters maken met een ouder samen een vrolijke treinlocomotief van hout met een machinist. Wat oudere kinderen maken kleurrijke vogels op een paneeltje, geïnspireerd op het boek ‘De Schilder en de Vogel’ van Corneille. Tieners maken een abstract beeld van hout in één kleurstelling naar aanleiding van kunstwerken in de openbare ruimte van de Nederlandse kunstenaars Willem Hussem en Carel Visser.

Je bent van harte welkom bij de workshop op vrijdag 31 januari, van 10:15 uur tot 11:45 uur. Meld je wel even aan via www.haagskinderatelier.nl/agenda. De prijs is €14,- (normaal) of €7,- (Ooievaarspas).

Duinrell langer open

Foto ANP

Speciaal voor alle leerlingen die een vrije dag hebben (of zelfs twee) openen de Tikibad-deuren op deze dagen al om 12 uur (normaal zou dit pas om 16 uur zijn). Het Tikibad is op donderdag 30 en vrijdag 31 januari dus geopend van 12:00 tot 21:30 uur. Dat betekent 9,5 uur glijbaanplezier op één dag. De toegangsprijs is hetzelfde als andere dagen.


Meer over Duinrell ontdekken?

Duinrell pretparken

GeopendHele dag

Duinrell 1, Wassenaar

Bekijk meer:pretparken

Gratis toegang bij Madurodam

Madurodam - indoor attractie Nieuw Amsterdam
Madurodam – indoor attractie Nieuw Amsterdam

Tijdens de tweedaagse onderwijsstaking op 30 en 31 januari kunnen kinderen gratis en voor niks naar Madurodam. Alle kinderen tot en met 12 jaar hebben die dagen namelijk gratis toegang tot het familiepark. Zonder een leraar voor de klas kunnen kinderen op deze manier alsnog heel veel leren over Nederland. Let wel op: maximaal 5 kinderen per (betalende) volwassene, want alleen de kids mogen gratis binnen.

Meer Haagse uitjes

Foto Facebook Pathe Buitenhof

Natuurlijk is er nog veel meer te doen in Den Haag voor jou of de kinderen tijdens de stakingen van het onderwijs. Kijk voor tips op de indebuurt agenda of op de indebuurt gidspagina voor kinderboerderijen, (indoor) speeltuinen, bioscopen, theaters, bibliotheken, musea, zwembaden en pretparken in en om Den Haag.

Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.