Xenos verdwijnt: Straks moeten we naar Casa voor geurkaarsen

Door Joyce Hoogland 13 maart 2018

Haal jij ook altijd je servies, geurkaarsen en al die andere typische dit-heb-ik-eigenlijk-niet-nodig-in-huis-maar-koop-ik-toch-spulletjes bij de Xenos? Dan hebben we helaas vervelend nieuws. De Xenos aan de Grote Marktstraat verdwijnt en wordt overgenomen door interieur winkelketen Casa.

Casa neemt op 110 locaties in Nederland de plek in van Xenos waaronder dus ook de winkel aan de Grote Marktstraat.

Casa, watte?

Kende je Casa nog niet? Nee? Snappen we. Het bedrijf heeft al vijfhonderd winkels in acht Europese landen, maar is momenteel nog niet actief in Nederland. Er zit wel een Nederlandse tintje aan, want het is eigendom van de familie Blokker. De komende jaren moeten er circa 110 filialen en 1.900 medewerkers bij komen in Nederland. Daarbij is onder meer gekeken naar de huidige Xenos-winkels die het beste in de Casa-formule passen.

Werknemers mogen mee

Eind dit jaar openen de eerste vijftig Casa’s al, waaronder ook de winkel in Den Haag. Voor de werknemers verandert er overigens (nog) niets: zij mogen mee naar de nieuwe winkels.

Lees ook:

Spele Dingen op Scheveningen

Leuk! Er komt een nieuwe speelgoedwinkel op Scheveningen

50 jaar geleden droomde Paul van der Knaap al van zijn eigen speelgoedwinkel in de Badhuisstraat. Nu...

Casa Grote Marktstraat

woonwinkels

Nu gesloten09:30 - 19:00

Grote Marktstraat 42, Den Haag

Bekijk meer:woonwinkels

  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.