Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

WTF! Het Gemeentemuseum verdwijnt!

Door Allan Vos 18 december 2018

De titel is misschien een beetje schrikken, maar het is toch echt zo; het Gemeentemuseum gaat verdwijnen. Althans, de naam van het Haagse museum gaat veranderen. Wij vinden dat al heftig genoeg eigenlijk.

Wen d’r maar vast aan. Het Gemeentemuseum gaat in oktober 2019 van naam veranderen. Er is gekozen voor een lekker duidelijke naam: Kunstmuseum Den Haag. Volgens directeur Benno Tempel maakt deze nieuwe naam duidelijk waar het museum voor staat.

Kunstmuseum

In het AD staat te lezen dat de keuze voor de naam, Kunstmuseum Den Haag, niet eenvoudig was. Volgens Benno was Gemeentemuseum niet voor iedereen duidelijk uit te spreken en gaf de naam niet het internationale karakter weer.

Er zijn diverse namen voorbij gekomen, maar Kunstmuseum dekte de lading blijkbaar het beste. Het is overigens niet de eerste keer dat het museum van naam veranderde. In 1866 heette het Gemeentemuseum nog Museum voor Moderne Kunst en later Museum van Dienst voor Schone Kunst.

Wennen

Het zal even wennen worden voor Hagenaars en bezoekers van het museum. Vanaf komend jaar zal de nieuwe naam al mondjesmaat worden ingevoerd. Onder andere briefpapier, folders en bewegwijzering naar het museum worden aangepast. Een flinke klus, maar in oktober is het Kunstmuseum Den Haag officieel de nieuwe naam.


Meer over Kunstmuseum Den Haag ontdekken?

Kunstmuseum Den Haag musea

Geopend10:00 - 17:00

Stadhouderslaan 41, Den Haag

Bekijk meer:musea

Meer over

Nieuws

adv.