Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het weer tijdens Oud & Nieuw 2017: Grijs, zacht en nat

Door Martine Linnemeijer - Chambone 29 december 2017

Met een klein parapluutje kunnen we 31 december buiten proosten en vuurwerk afsteken want het weekend verloopt nat, zacht en winderig. Op oudjaarsdag wordt het maar liefst 10-14 graden, pas op met de zuidwestenwind want die waait stevig. In het nieuwe jaar wordt er voorlopig ook geen koud winterweer verwacht.

31 december is het grijs, zacht en nat. Vooral in het zuiden, midden en oosten kan het overdag langdurig regenen. In het uiterste noordwesten is het minder nat, maar ook daar is de kans op regen groot. De temperatuur stijgt naar 10 graden in het noorden, 12-13 graden in het midden en mogelijk 14 graden in het zuiden van het land. De zuidwestenwind waait stevig door en is matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot hard in de kustgebieden.

In de late middag en in de avond is het minder onstuimig, maar de wind gaat zeker niet liggen. Tijdens de jaarwisseling is het waarschijnlijk wisselvallig met veel wolkenvelden en verspreid over het land buien. Met een graad of 8 is het wat zachter dan normaal en bij een matige zuidwestenwind zal de vuurwerkdamp niet heel lang blijven hangen en in de nacht wordt geen mist verwacht.

1 januari zijn er veel wolkenvelden met af en toe wat zon. Verspreid over het land komen buien voor. Met 9-10 graden ligt de temperatuur wat lager dan in het weekend, maar het blijft zachter dan normaal. De zuidwestenwind is matig in het binnenland en (vrij) krachtig in de kustgebieden.

Bron: Weeronline

Meer over

Weer

adv.