Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijna zomervakantie: dit is de weersverwachting voor juli in Den Haag

Door Carin van der Meij 5 juli 2020

Het is juli dus de eerste maand van de zomervakantie is aangebroken. Sommige Hagenaren durven het aan om de grens over te gaan, maar er zijn ook genoeg mensen die kiezen voor een vakantie in eigen stad. Het weer is dan essentieel: krijgen we een zomerse maand? Wij nemen de weersverwachting voor juli met je door.

We vallen maar met de deur in huis: de badkleding kan nog even in de kast blijven. Weeronline-meteoroloog Matthijs van der Linden verwacht voor de eerste weken van juli gematigd Hollands weer.

Weer in juli

“We beginnen de maand met wisselvallig weer. Het is niet slecht, maar we krijgen geen zomerse dagen zoals we van afgelopen weken gewend zijn”, vertelt de weerexpert aan indebuurt. “Het wordt een mix van zon, stapelwolken en buien. De temperatuur blijft tussen de 20-23 graden.”

In de tweede helft van juli worden we letterlijk weer in het zonnetje gezet. Matthijs: “Later in de maand lijkt de temperatuur te stijgen. We gaan dan weer richting de 30 graden of meer.”

Weersverwachting in Den Haag

Voor Hagenaren die in juli op vakantie gaan naar Tuïnesie of Balkonia, zoomen we even in op de weersverwachting voor onze regio. Meteoroloog Yannick Damen van Weeronline vertelt dat het in Den Haag niet heel anders wordt dan in de rest van het land: “In juli verwacht ik geregeld westen- of zuidwestenwinden, en daarmee wordt koele zeelucht over ons land geblazen. Ik verwacht in deze maand dan ook enkele regenbuien in de Haagse regio.”

Maar niet getreurd: volgens de meteoroloog wordt het vooral een hele zonnige zomer in Den Haag 🙂

Lees meer:

Overlast op de Scheveningse boulevard: zo wordt het aangepakt

De afgelopen week hebben wij de Facebookgroep 'Overlast op Scheveningen' gevolgd. Er kwamen veel kla...

[VIDEO]: Het is heet op Scheveningen!

De temperaturen rijzen tot boven de dertig graden in Den Haag, tijd voor een dagje strand dus. We na...

Kuan Jung over racisme: ‘Ik kreeg opmerkingen over een schuursponsje om me wit te wassen’

Kuan Jung The (38) heeft Chinese ouders en woont met veel plezier in Den Haag. Een vrolijke jongen d...

Meer over

Nieuws Weer

adv.