Weekendnieuws: Gewapende overval, bende opgepakt, kijkje in nazi-bunker en meer

Door Joyce Hoogland 12 februari 2018

Er is dit weekend van alles gebeurd. Er is een sigarettenbende opgepakt en een toiletpapierdief. Daarnaast was er ook leuk nieuws, want we konden een kijkje nemen in een onlangs ontdekte nazi-bunker en Samantha Steenwijk gaat naar de finale van The Voice Of Holland. Heb jij het nieuws gemist? Geen probleem, wij hebben alles nog even op een rijtje gezet.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Brand in Rogstraat

Bij een brand tegen de gevel van een woning in de Rogstraat is vannacht veel schade ontstaan.De brand ontstond op straat voor de woning en sloeg over naar de woning zelf. De brandweer was snel ter plaatse en kon daardoor voorkomen dat de woning volledig zou uitbranden. Drie bewoners van de woning konden op tijd de woning verlaten. De politie heeft een plaats delict afgezet en er zal later onderzoek verricht worden. Mogelijk is de brand aangestoken.

Bron: Regio15

Sigarettenbende aangehouden

De politie heeft vanochtend bij meerdere invallen negen mensen aangehouden, onder wie zes uit Den Haag en twee uit Leidschendam. De bende stal vooral sigaretten om die vervolgens door te verkopen. Zo’n 100 tot 150 agenten vielen ’s ochtends vroeg huizen binnen aan de Jan Luykenlaan en Roemervisscherstraat in Den Haag en in Leidschendam, en deden invallen in drie supermarkten aan de Jan Luykenlaan en de Vaillantlaan. Naast de politie waren ook de fiscale opsporingsdienst FIOD en de douane aanwezig.

Pakjes sigaretten ter illustratie. Foto ANP
Pakjes sigaretten ter illustratie. Foto ANP

Bron: Omroepwest

Toiletpapierdief

De politie heeft zaterdag een 47-jarige man aangehouden die meerdere keren wc-papier stal. Hij sloeg zijn slag telkens bij dezelfde winkel in winkelcentrum Leyweg in Den Haag.
Gisteren herkende een beveiliger de ‘notoire wc-papierdief’. Hij wist in totaal een tiental pakken mee te nemen, maar eindigde uiteindelijk dus op het politiebureau Zuiderpark.

‘Voor de zekerheid hebben wij hem een extra rolletje (politie) wc-papier gegeven voor in de cel’, aldus de politie. De zaak is in onderzoek.

Toiletpapier
Toiletpapier

Bron: AD

Gewapende overval

Zaterdagavond is de Blokker in de Weimarstraat overvallen. Een nog onbekende man bedreigde het winkelpersoneel met een wapen en eiste geld. Het openen van de kassa duurde echter een tijdje. Daarom koos de man op een gegeven moment eieren voor zijn geld.

Bron: AD

Kijkje in Duitse bunker

Zaterdag werd de onlangs ontdekte nazi-bunker in Scheveningen opengesteld voor publiek. Het was een unieke kans, want vandaag gaat er weer een dikke laag zand over de in 1942 gebouwde bunker.  De in de bunker gevonden spullen – delen van een Duits uniform, stukjes krant uit 1945, munitiehulzen en wat fragmenten van Kurhausbonnetjes – worden straks tentoongesteld in het Atlantik-wall Museum Scheveningen aan de Badhuisweg 119-133.

Open dag bunker Scheveningen. Foto Valerie Kuypers

Samantha in finale The Voice

De Haagse Samantha Steenwijk zong vrijdag het nummer ‘Wat zou je doen’ in de halve finale van The Voice of Holland. Ze heeft het erg goed gezongen want Samantha is door naar de finale! De liveshow is vrijdag vanaf 20.30 uur te zien op RTL4.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

112 Nieuws

adv.