Wat jammer! Cottontree Mer heeft haar deuren gesloten

Door Martine Linnemeijer - Chambone 12 februari 2018

Het Scheveningse restaurant Cottontree Mer heeft op 2 februari haar deuren helaas moeten sluiten. Na de naamswijziging – voorheen sterrestaurant Seinpost – en het verlies van de Michelinster ging het steeds minder met het restaurant.
Restaurant Cottontree Mer is gesloten vanwege ‘economische omstandigheden’, laat onderneemster Manon Heinrichs weten aan Misset Horeca. “Eind 2015 hebben we het concept gewijzigd en de naamsverandering doorgevoerd. Dat was voor Michelin reden om onze ster af te nemen. Dat heeft ontzettend veel impact gehad, meer dan we hadden verwacht”.

Vanaf december 2015 ging Seinpost verder als Cottontree Mer, een laagdrempelig restaurant met ‘smaken van de zee’. Net zoals zusterrestaurant Cottontree City ging het restaurant over op sharing dining met een lagere prijsstelling. Er zijn op dit moment nog geen concrete plannen voor een doorstart. Wat er met de werknemers gaat gebeuren, is ook nog niet bekend.

Cottontree City blijft geopend

“Met Cottontree City gaat het gelukkig heel erg goed”, benadrukt Heinrichs. “We zijn twee losstaande bedrijven en we zijn absoluut niet voornemens om City te sluiten. Hier heeft de naamswijziging juist heel positief uitgepakt en heel veel goeds gebracht.”

Meer over

Nieuws

adv.